iPad Air sugereaza lansarea unor noi modele ale iPad

  Dupa cum v-am spus deja in cadrul unui articol publicat in cursul zilei de astazi, alegerea denumirii iPad Air pentru noua tableta iPad a celor de la Apple a uimit foarte multa lume, denumriea fiind pastrata secreta de catre companie pana in ziua evenimentului. Alegerea acestei denumiri este curioasa si asta pentru ca ea este asemanatoare cu denumirea aleasa de catre Apple pentru o alta parte a produselor sale, mai exact MacBook-urile subtiri care reprezinta linia de laptop-uri entry-level ale celor din Cupertino.

  Daca privim la modul in care este arantajata acum oferta celor de la Apple, vedem ca Mac-urile sunt disponibile in mai multe versiuni, Mini, Air si Pro, iMac-ul fiind modelul de top. In cazul tabletelor iPad avem modele Mini si Air, iar lansarea acesteia din urma sugereaza faptul ca o versiune Pro si-ar putea face aparitia in curand. Clipul video de mai jos a fost publicat de catre Apple in ideea de a demonstra ca o tableta iPad este buna pentru orice, iar lansarea unei linii de tablete Pro va intari aceasta idee, mai ales daca ele vor avea hardware mai bun care va permite efectuarea de task-uri complexe.

[youtube]http://youtu.be/B8Le9wvoY00[/youtube]

  Apple testeaza de cateva luni de zile tablete iPad cu ecrane de 12.9 inch si ele s-ar potrivi perfect cu ceea ce v-am spus mai sus. O linie Pro de tablete iPad care au ecrane de 12.9 inch ar oferi utilizatorilor o gama foarte variata de optiuni in ceea ce priveste achizitionarea unui asemenea produs de la Apple. iPad Pro ar avea nu doar un ecran mai mare, ci si hardware mai bun, adica un procesor mai puternic, mai mult RAM, mai mult spatiu de stocare (poate 256 GB cum doreste Steve Wozniak), iar in aceste conditii Apple ar putea spune ca inlocuieste, aproape cu brio, PC-ul.

  Chiar daca vorbim despre o tableta gandita pentru profesionisti ce ar rula in baza iOS-ului, iPad Pro si-ar putea face treaba cu brio, mai ales ca acum Apple ofera gratuit suite de productivitate pentru produsele sale. Implementarea de ecrane mai mari ofera mai mult spatiu pentru utilizare, iar acest lucru este cerut de majoritatea celor care folosesc soft-uri de productivitate, multi fiind probabil foarte bucurosi sa renunte la un MacBook in favoarea unei tablete, dar asta numai daca ea va oferi aproape aceleasi functii pentru utilizarea aplicatiilor si performante grozave.

  Desigur ca nimeni nu stie cand va lansa Apple o tableta iPad Pro, insa recentele actiuni ale companiei sugereaza faptul ca este interesata sa exploreze aceasta piata, ramane de vazut doar cum o va face.