Iata de la ce operatori de telefonie mobila poti achizitiona iPhone 5S si iPhone 5C decodate si cat costa decodarea celor codate

 

  Dupa cum probabil stiti deja, in Romania operatorii de telefonie mobila nu sunt obligati sa comercializeze terminale iPhone 5S si iPhone 5C decodate, insa unii o fac chiar si in ciuda acestei libertati legislative. In Romania Cosmote este singurul operator de telefonie mobila care comercializeaza terminale decodate chiar daca le achizitionati impreuna cu un abonament, asa ca puteti utiliza in paralel orice alta cartela cu terminalul vostru, iar in cazul unei revanzari veti obtine un pret mult mai bun decat in cazul terminalelor codate pe Orange sau Vodafone.

  Chiar daca acesti operatori comercializeaza terminale codate, in cazul achizitionarii acestor dispozitive la pret standard decodarea este gratuita, legilatia romana obligand operatorii sa fac acest lucru. Desigur ca exista posibilitatea de a decoda terminalele chiar si in timpul perioadei contractuale, insa va trebui sa platiti sume destul de consistente(50 euro pentru Vodafone si 100 de euro pentru Orange), ele reducandu-se dupa expirarea perioadei contractuale(10 euro pentru Vodafone si 10 de euro pentru Orange). In concluzie, la pret standard se decodeaza gratuit orice, insa la abonament doar Cosmote vinde terminale decodate.

  Daca sunteti aflati la ce preturi puteti achizitiona terminale la pret standard, va recomand sa cititi acest articol.

16 COMENTARII

  1. Deci decodarea celor codate cat costa? deoarece nu scrie nimic de asta in articol, desi titlul este: ” Iata de la ce operatori de telefonie mobila poti achizitiona iPhone 5S si iPhone 5C decodate si cat costa decodarea celor codate “

  2. @Handy39 …. asta vroiam sa intreb si eu. Vreau sa decodez un 4S care iese din perioada contractuala si vroiam sa stiu daca ma costa sa il decodez.

  3. Buna seara. Astăzi am achiziționat in 5s de pe orange shop la pret standard. Acum aflu ca o sa vina codat.Ppoate cineva sa-mi spună ce trebuie sa fac pentru a putea folosi device-ul si cu alte cartele.
    Multumesc.

  4. Ati avut ocazia sa vedeti in realitate varianta aurie, nu e prea tipatoare? Se merita mai mult decat varianta gri? In orange shop-uri aveau numai varianta argintie expusa.

  5. Daca nu cumpăr telefonul dintr-un magazin orange,cosmote…ci din magazinul online Apple din America ,decorarea lui o pot face la agenția de la orange? Si daca da atunci eu as putea de ex sa sun intr-o alta rețea chiar daca a fost deblocat de orange ?
    Cam cat ar costa decodarea?