Iata de la ce operatori de telefonie mobila poti achizitiona iPhone 5S si iPhone 5C decodate si cat costa decodarea celor codate

 

  Dupa cum probabil stiti deja, in Romania operatorii de telefonie mobila nu sunt obligati sa comercializeze terminale iPhone 5S si iPhone 5C decodate, insa unii o fac chiar si in ciuda acestei libertati legislative. In Romania Cosmote este singurul operator de telefonie mobila care comercializeaza terminale decodate chiar daca le achizitionati impreuna cu un abonament, asa ca puteti utiliza in paralel orice alta cartela cu terminalul vostru, iar in cazul unei revanzari veti obtine un pret mult mai bun decat in cazul terminalelor codate pe Orange sau Vodafone.

  Chiar daca acesti operatori comercializeaza terminale codate, in cazul achizitionarii acestor dispozitive la pret standard decodarea este gratuita, legilatia romana obligand operatorii sa fac acest lucru. Desigur ca exista posibilitatea de a decoda terminalele chiar si in timpul perioadei contractuale, insa va trebui sa platiti sume destul de consistente(50 euro pentru Vodafone si 100 de euro pentru Orange), ele reducandu-se dupa expirarea perioadei contractuale(10 euro pentru Vodafone si 10 de euro pentru Orange). In concluzie, la pret standard se decodeaza gratuit orice, insa la abonament doar Cosmote vinde terminale decodate.

  Daca sunteti aflati la ce preturi puteti achizitiona terminale la pret standard, va recomand sa cititi acest articol.