iPhone 5S, iPhone 5C si un test al autonomiei bateriei

  iPhone 5S si iPhone 5C sunt disponibile de mai bine de o luna de zile pe piata, iar publicatia Which? s-a gandit sa ii testeze autonomia bateriei in comparatie cu alte smartphone-uri concurente. Conform rezultatelor lor, iPhone 5S este cu usurinta intrecut de multe smartphone-uri concurente, in timp ce iPhone 5C reuseste doar o data da se plaseze mai bine decat Nokia Lumia 1020 in teste. Vorbim despre doar doua teste, unul pentru autonomia in timpul apelurilor si unul pentru navigarea pe web, ambele fiind facute pe retele 3G.

  In ciuda rezultatelor de mai sus, iPhone 5S si iPhone 5C nu au o autonomie chiar atat de proasta precum ni se spune in acest grafic. Avand ocazia de a testa ambele terminale am realizat ca in iOS 7.0.3 autonomia lor este mult mai buna decat ceea ce ni se prezinta in imaginile de mai sus. Cel putin in cazul navigarii pe web folosind o retea 3G puteti obtine lejer peste 5 ore de autonomie daca nu primiti notificari, iar daca mai complicam putin lucrurile cu alte task-uri, autonomia este oricum mai buna.

  Desigur ca eu nu sunt singurul nebun care spune asta si nu sunt singurul care nu cred ca Samsung Galaxy S4 are o autonomie atat de buna.