Apple isi intareste pozitia detinuta pe piata smartphone-urilor din SUA

  Pentru cel de-al treilea trimestru fiscal consecutiv, compania Apple inregistreaza crestere in ceea ce-i priveste cota de piata din SUA si asta in detrimentul platforme Android. Conform datelor publicate de catre Comscore, compania Apple isi mentine pozitia dominanta in categoria producatorilor de smartphone-uri, avand o cota de piata de 40.6%, cu aproape 16% mai mare decat cea a Samsung, ambele companii inregistrand cresteri in ultimele 3 luni de zile ale acestui an.

  In ciuda cresterii inregistrate de catre Samsung, restul producatorilor de terminale Android si-au pierdut o buna parte din cota de piata detinuta in SUA, astfel ca intreaga platforma a inregistrat o scadere, Blackberry avand totusi un declin mult mai pronuntat. In crestere se afla si platforma Windows Phone a celor de la Microsoft, 3.3% din piata americana fiind controlata de catre terminalele celor din Redmond, iar la final lasam Symbian-ul care stagneaza.

  Practic Apple este lider dominant pe piata smartphone-urilor din SUA si e greu de crezut ca Samsung o poate detrona in viitorii ani, desi coreenii investesc sume mari in promovare.