Prima Pagina Apple Apple va incepe sa inlocuiasca ecranele terminalelor iPhone 5S si iPhone 5C

Apple va incepe sa inlocuiasca ecranele terminalelor iPhone 5S si iPhone 5C

  Anul acesta compania Apple a initiat o noua politica prin care a decis sa inlocuiasca ecranele terminalelor iPhone si sa efectueze diverse reparatii chiar in magazine, in loc sa trimita unitatile catre centrele sale de reparare, sau sa le schimbe complet. Avand in vedere ca schimbarea a avut succes, compania Apple intentioneaza sa o aplice inclusiv in cazul terminalelor iPhone 5S si iPhone 5C, iar ecranul si alte componente ale terminalelor vor fi schimbate direct in Apple Store-uri peste cateva saptamani.

  Apple a achizitionat masinarii speciale care permit calibrarea ecranelor, insa separat de aceasta componenta, Apple va putea inlocui pe loc butoanele de volum, motorul vibrator, camera, difuzorul si butonul Home cu tot cu Touch ID. Utilizatorii care beneficiaza de AppleCare vor avea parte de schimbari gratuite pentru componente, insa restul vor trebui sa plateasca separat pentru fiecare procedura in parte, schimbarea unei baterii costand 79$/€, in timp ce inlocuirea unui buton Home costa 29$/€.

  Inlocuirea unui ecran dureaza, aproximativ 30 de minute, timpul de lucru fiind mai mic in cazul altor componente, asa ca daca veti avea in viitor probleme, s-ar putea as gasiti rezolvare pe loc, ramanand cu acelasi dispozitiv.

 • Daniel

  @zao: fă-mă să înțeleg, acesta politică se aplică pentru toate iPhone-urile, sau doar cele ieșite din garanție? De ce ai plăti pentru o reparație, dacă telefonul este în garanție?

 • Mircea Mihai

  Tu crezi că telefonul cu ecranul spart mai este în garanție? 😉

 • icetkk

  @Daniel
  Dacă trece tractorul peste device-ul tău, cred că iese din garanţie, iar dacă eşti într-o ţară civilizata cu Apple Store, nu te duci la consignaţii mizere cu service în beci să-ţi repare terminalul.

 • @Daniel: Normal ca platesti pentru alea iesite din garantie.

 • Dorel

  @Mircea Mihai, ai dreptate ca daca ai spart ecranul, iti iese din garantie, dar daca ai asigurare la telefon, iti schimba telefonul cu unul reconditionat..app, eu mi-am trimis un iPhone 5 cu buton Power defect in service..exista posibilitatea sa-l schimbe sau il repara?

 • Dorel

  Este in garantie telefonul.

 • costinvlad

  O veste buna !! Am avut un ip5 cumparat din germania din App Store si din cauza butonului de power/sleep am fost nevoit sa il duc la noi in garantie!! Toate bune si frumoase a fost schimbat dar noul terminal avea o autonomie mai mica in aceleasi conditii de utilizare……

 • alex

  pt. cele iesite din garantie da! dar in rest ar cam fi trb de mult sa existe service direct in magazine! pai la ce preturi au.....pai mai pardon!!! cat pret asa si conditii trebuie!! corect??

 • stavros

  Care este diferenta dintre bateria apple de 70$ si una OEM de 7$ de pe eBay?

 • alex

  prost e cine da nu cine ia? corect! 70euro vrajeala (promo)ca hata iti pune baterie originala in magazin autorizat! cum ar fi…increderea clientului.sti? 😉 gen’

 • Pingback: Iata cum se reparara diversele probleme ale iPhone-urilor folosind noile masinarii cumparate de catre Apple pentru Apple store-uri (imagini) | iDevice.ro()