Phablet-urile au reprezentat 22% din vanzarile totale de smartphone-uri

  Phablet-urile, sau smartphone-urile cu ecrane mai mari de 5 inch, s-au dovedit a fi destul de populare in Q3 2013, ele reprezentand 22% din totalul vanzarilor e smartphone-uri la nivel global. Aproximativ 250 de milioane de smartphone-uri au fost vandute la nivel global si conform procentului de mai sus, 56 de milioane dintre ele au avut ecrane mai mari de 5 inch. Dintre acestea, terminalele cu ecrane de 5 inch au reprezentat 66% din vanzari, cele cu ecrane care au diagonala situata intre 5 – 6 inch au reprezentat 31% din vanzari, iar smartphone-urile cu ecrane mai mari de 6 inch au reprezentat 3% din vanzari.

Shipments of large-screen smart phones, 5″ and above, reached their highest ever level, accounting for 22% of shipments or 56 million units. This trend continues to be driven mainly by Samsung, which dominates the large-screen segment. Breaking this down further, 66% of the 56 million smart phones had a 5″ display, 31% had screens between 5″ and 6″, while just 3% had 6″ or larger screens.

  Se poate observa foarte usor ca exista o piata pentru terminalele cu ecrane mari, insa tot ce trece de 6 inch intra intr-o zona neagra in care nu exista prea multi cumparatori, dar acest lucru era de asteptat. Desi phablet-urile reprezinta doar o cincime din vanzarile totale de smartphone-uri si terminalele cu ecrane de 4 – 5 inch sunt in continuare cele mai populare, exista loc de crestere in acest segment pe masura ce umanitatea va evolua, structura ADN-ului uman modificandu-se pentru a ne permite sa cuprindem aceste dispozitive cu o singura mana.

  Lasand gluma la o parte, 56 de milioane este o cifra buna pentru acest segment, insa daca o impartim la multitudinea de producatori care exista pe piata, s-ar putea sa vedem ca niciunul nu castiga prea mult.