Doctorul implicat in operatia de transplant de ficat a lui Steve Jobs este acuzat ca l-ar fi favorizat pe fostul CEO Apple in detrimentul altor pacienti

  Probabil unii dintre voi stiu deja ca Steve Jobs a trecut printr-o operatie de transplant de ficat cu doi ani inainte de a deceda, procedura fiind necesara pentru a il mentine in viata in lupta cu cancerul. Ceea ce putini dintre voi stiau, probabil, este ca doctorul care a efectuat procedura a fost interogat in repetate randuri in legatura cu modlitatea prin care Steve Jobs a primit ficatul, dar nu doar atat. Doctorul a fost intrebat in repetate randuri de ce a fost plasat Steve Jobs in fruntea listei de transplant si cum justifica el aceasta decizie, avand in vedere ca fostul CEO Apple a trait timp de 2 ani de zile dupa operatie. Ca si raspuns, doctorul a afirmat ca Steve Jobs era extrem de bolnav, astfel ca plasarea sa in fruntea listei de pacienti care asteptau un transplant era logica, insa pentru cea de-a doua intrebare a vorbit doar despre produsele Apple si nimic mai mult.

Records show Riley, who’s worked as Apple’s outside counsel, wrote personal checks in 2010 and 2011 totaling $23,585 to cover the property taxes. Riley also used his MasterCard to pay Memphis Light, Gas & Water $8,770 for utilities at the home through 14 payments between May 2010 and May 2011 — again as Dr. Eason lived there before buying the house. Eason put the utilities in his name after he purchased the home on May 5, 2011, records show. Eason said he lived in the home only part-time during the first of those two years as he tried to reconcile with his wife .

  Daca va intrebati de ce sunt puse aceste intrebari, ei bine ele au la baza faptul ca un avocat angajat in diverse procese ale Apple a platit facturile de utilitati, si nu numai, ale unei case in care doctorul s-a mutat dupa efectuarea operatiei lui Steve Jobs. Casa ar fi fost detinuta de catre o companie subsidiara a celor de la Apple, iar doctorul a locuit acolo timp de 2 ani de zile, perioada in care Apple i-a platit facturi de peste 30.000$. Desi doctorul avea sa achizitioneze casa 2 ani mai tarziu si urma sa isi plateasca singur facturile, unii se intreaba de ce ar fi avut grija Apple, printr-un avocat, de doctorul lui Steve Jobs timp de 2 ani de zile daca procedura facuta de catre el a fost totalmente legala.

  Din punct de vedere juridic, un doctor nu poate primi absolut nimic de la pacientii sai, insa aici este vorba despre fraudarea sistemului de donare de organe si probabil de multe altele. Desigur ca sunt sanse mici ca vreo autoritate sa se implice in caz, dar vor ramane multe intrebari care probabil nu isi au rostul.