Japonia genereaza mai multi bani decat SUA pentru dezvoltatorii dedicati App Store si Google Play

  Toamna anului 2013 a adus cateva surprize interesante in ceea ce priveste tarile in care iDevice-urile sunt populare, in Japonia terminalele iPhone ale celor de la Apple regasindu-se in topul celor mai cumparate smartphone-uri pentru multiple saptamani la rand. Mai mult decat atat, Apple a acordat o atentie deosebita tarii, iar acum aflam de ce a existat atat de mult interes din partea americanilor fata de aceasta tara asiatica. Conform unui raport publicat de catre compania Appanie, Japonia a intrecut pentru prima oara SUA in ceea ce priveste veniturile generate de catre App Store si Google Play, dar mai important decat atat, aceasta este singura tara in care magazinul de aplicatii al Google are venituri aproape egale cu cele ale magazinului companiei Apple.

The Only Major Country Where Google Play Vies With iOS on Equal Revenue Terms. Japan bucks the platform revenue trend seen in most countries as far as platform revenue is concerned. In the last year, Google Play app revenue has caught up with iOS in Japan, compared to the rest of the world where iOS app revenue is well over double that of Google Play on an aggregate basis.

  Partea interesanta in cazul acestor statistici este faptul ca doar 5 mari publisheri de aplicatii au generat aceasta crestere a veniturilor, deci vorbim despre companii foarte mari care au fost capabile sa dezvolte aplicatii extrem de populare in randul consumatorilor. Ca sa fiu sincer, e surprinzator ca o tara precum Japonia reuseste sa depaseasca SUA in ceea ce priveste banii cheltuiti pentru achizitionarea de aplicatii, mai ales ca vorbim despre o diferenta mare in ceea ce priveste numarul de locuitori si posesori de iDevice-uri sau terminale Android.