Cum pot activa un iPhone blocat cu Apple ID/Activation Lock ?

104

  In ultimele zile am vazut tot mai des in comentarii intrebarea Cum pot activa un iPhone blocat cu Apple ID/Activation Lock ? si prin acest articol voi incerca sa raspund tuturor celor care inca nu au gasit un raspuns. Activation Lock este un sistem implementat de catre compania in iOS 7, el functionand in tandem cu Find My iPhone si fiind gandit pentru a reduce numarul de furturi ale iDevice-urilor. Activation Lock-ul se activeaza prin aplicatia/website-ul Find My iPhone si el permite blocarea unui terminal iPhone/iPad/iPod Touch si obligarea celui care il detine sa introduca Apple ID-ul cu care s-a facut blocarea pentru a il putea activa in cazul unui restore, sau a il debloca si utiliza.

  In cazul unui furt, un hot nu poate face absolut nimic cu terminalul fara a sti Apple ID-ul si parola cu care terminalul a fost blocat, un restore, inclusiv din DFU Mode, fiind inutil. Indiferent ce ati incerca sa faceti unui terminal blocat in acest mod, deocamdata nu exista vreun hack prin care sa puteti inlatura sistemul de protectie implementat de catre compania Apple si sansele ca un Apple Store sa va ajute sunt mici. Avand in vedere ca intregul sistem este gandit pentru a impiedica furturile, singura solutie este returnarea unui iPhone gasit, sau renuntarea la unul furat, un utilizator legitim putand utiliza metodele puse la dispozitie de catre Apple pentru activarea terminalului cu al sau Apple ID.

  Avand in vedere cele de mai sus, daca in perioada urmatoare intentionati sa achizitionati un terminal second hand, asigurati-va ca el este activ si functioneaza fara probleme, deoarece daca achizitionati unul furat si blocat, nu il veti putea utiliza. Partea si mai proasta este ca terminalele furate si blocate in acest mod pot fi localizate de catre Apple in momentul in care ele incearca sa se activeze, asa ca daca adevaratul proprietar cere companiei sa il monitorizeze, va puteti trezi la un moment dat cu politia la usa, chiar daca sunteti un cumparator de buna credinta.

  Daca aveti alte intrebari, va rog sa le publicat in comentarii.