Apple a achizitionat companiile BroadMap si Catch intr-o tentativa de a imbunatati Apple Maps si aplicatia Notes (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RJR7cG72y30&w=580&h=370]

  Compania Apple a avut o lista lunga de achizitii in cadrul anului 2013, iar la zecile de companii cumparate pana la sfarsitul acestui an se adauga BroadMap si Catch, o parte dintre angajatii ambelor companii facand parte acum din echipe ale Apple. BroadMap este o companie care dezvolta sisteme ce furnizeaza informatii geografice pentru servicii precum Apple Maps, ele avand rolul de a analiza si adminsitra date despre locatii geografice. Compania a dezvoltat un set de unelte care permit administrarea datelor digitale privind locatii geografice, dar si servicii web menite sa furnizeze informatii detaliate despre diverse locatii de pe glob.

  Catch este o aplicatie populara care permite utilizatorilor sa inregistreze notite si sa le intr-un sistem de tip cloud special dezvoltat. Aplicatia a fost conceputa in ideea de a permite utilizatorilor sa inregistreze notite cu texte, poze sau inregistrari vocale, ea fiind premiata de catre Apple si promovata in trecut in App Store-ul sau. Achizitionarea acestei aplicatii va permite companiei Apple sa ofere aplicatiei Notes o multitudine de functii pe care in momentul de fata doar tweak-uri ale Cydia le pot implementa, insa pe care aplicatii terte le au disponibile de ceva vreme.

  Compania Apple nu a confirmat direct achizitionarea celor doua companii, insa un purtator de cuvant al celor din Cupertino a oferit textul standard folosit si pentru a comenta despre achizitii trecute. In final va spun ca Apple a achizitionat ambele companii la inceputul acestui an, deci e posibil ca macar o parte din functionalitatea Catch sa o vedem implementata in iOS 8.