CES 2014 – EyeLock iti scaneaza retina pentru a iti debloca Mac-ul

  Daca tot se zvoneste ca Apple ar putea implementa in iPhone 6 sau iPad Pro un sistem de scanare a retinei, iata ca la CES 2014 avem EyeLock, un sistem care aduce un asemenea sistem de protectie pentru Mac-uri. In imaginea de mai sus aveti prezentat dispozitivul in baza caruia va putea fi securizat un Mac, el fiind produs de catre compania Myris si conectandu-se prin Bluetooth la Mac. Dupa instalarea unei aplicatii speciale pentru OS X, dispozitivul poate fi utilizat pentru a restrictiona accesul la calculator, insa nu doar atat.

  Folosind EyeLock putem securiza nu doar OS X-ul, ci si conturi de email, conturi bancare, sau accesul la sisteme educationale ori medicale. Noul dispozitiv foloseste un feed video pentru a scana retina utilizatorului si dezvoltatorii sai sustin ca sansele ca identitatea sa fie recunoscuta gresit sunt de 1 la 2250 de miliarde. Din pacate produsul nu este disponibil deocamdata pentru achizitie din vreun magazin, insa oricine se poate inscrie aici pe o lista de rezervari.

2 COMENTARII

  1. Parca se zvonea despre Samsung , nu despre Apple ca va implementa un sistem de scanare a retinei .
    Despre Apple se zvonea ca va face tablete de 12 inchi si iata ca le-a facut Samsung .

  2. @ sori: Ca multe alte chestii (fingerprint, tablete, touchscreen etc…) Apple face lucrurile BINE, una e doar sa le faci si alta e sa le faci bine. Uite, sa ma fac inteles iti ofer urmatoarul exemplu: tu ai o masina din 2013, Kia, dar totusi ti-ai dori un Mercedes din 2008, de ce?! Ca e facut bine.