Un grup de hackeri sustine ca a compromis serverele Dropbox, compania neaga afirmatiile

  In cursul noptii trecute serviciile Dropbox au fost indisponibile pentru o perioada de timp, compania dezvoltatoare a serviciilor afirmand ca problema a aparut in timpul unei proceduri de mentenanta si ca ea urmeaza sa fie rezolvata. La scurt timp dupa publicarea anuntului, un grup de hackeri a afirmat ca a reusit sa compromita baza de date a companiei, reusind sa preia informatii despre utilizatori, publicand inclusiv o lista cu username/email-uri care ar fi apartinut unor utilizatori Dropbox.

We are aware of an issue currently affecting the Dropbox site. We have identified the cause, which was the result of an issue that arose during routine internal maintenance, and are working to fix this as soon as possible. We apologize for any inconvenience. UPDATE: Dropbox site is back up! Claims of leaked user information are a hoax. The outage was caused during internal maintenance. Thanks for your patience!

  In ciuda acestor afirmatii, hackerii au recunoscut apoi ca totul a fost fals, ei folosind un atac de tip DDoS impotriva serverelor Dropbox, acesta afectand, in aparenta, functionalitatea serviciilor. Din fericire de aceasta data informatiile Dropbox nu au ajuns in mainile unui grup de hackeri, insa in viitor orice este posibil, mai ales ca servicii mult mai importante au fost compromise in urma unor atacuri repetate.