Microsoft pregateste lansarea unui competitor pentru Siri si Google Now

  Cortana este primul sistem de recunoastere a comenzilor vocale pe care Microsoft l-ar lansa cu intentia de a concura cu Siri sau Google Now, amricanii fiind aproape de a aduce sistemul in terminalele Lumia. Conform unor informatii aparute in cursul acestei nopti, compania Microsoft va lansa o prima versiune beta a Cortana in luna aprilie, ea urmand a fi disponibila pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Windows Phone care detin terminale Nokia Lumia.

Cortana will be voiced by Jen Taylor & will launch first in beta on Lumia this April for US developers. The service will expand to the Bing app for iPhone in the US market this fall. The underlying technology will be extended to American Xbox One & Windows users in 2015 with Threshold. Availability in additional English-speaking territories will be spread out over 2015 & 2016.

  Cortana va fi oferita initial utilizatorilor Windows Phone, insa sistemul urmeaza sa ajunga si in aplicatia Bing pentru iOS din toamna, apoi Xbox-urile si versiunea pentru desktop a Windows o va avea disponibila. Microsost infentioneaza sa ofere cortala la nivel global in anii urmatori, insa ramane de vazut daca sistemul va fi suficient de bun pentru a concura cu Siri si Google Now.