Safari este aproape de a ocupa a treia pozitie in topul celor mai utilizate browsere din Europa

  Refuzand sa mai distribuie Safari pentru Windows de mai bine de un an de zile, compania Apple a renuntat la o parte din cota de piata detinuta in segmentul browserelor, insa iDevice-urile sale o ajuta sa depaseasca aceasta mica problema. Conform unui studiu publicat zilele trecute, Safari ocupa a patra pozitie in topul celor mai utilizate browsere din Europa, fiind la doar 1.5 procente in spatele browserului Firefox. Dupa cum puteti vedea deja in graficul de mai sus, Google Chrome este lider absolut, in timp ce Internet Explorer ocupa pozitia a doua, cota sa de piata scazand cu aproape 8% intr-un singur an de zile.

  In contrast, Safari a castigat mai bine de 3 procente in cursul acestui an, Google Chrome-ul avand cea mai mare crestere, de aproape 6 procente. Desi este departe de a fi lider in intreaga Europa, Safari este totusi cel mai utilizat browser pentru navigare pe internet in Marea Britanie, o tara extrem de importanta pentru compania Apple. In ciuda acestei realizari, e putin probabil sa vedem vreodata Safari in fruntea acestui top, asta chiar daca in calcul sunt luate si terminalele mobile.

  Studiul a monitorizat doar website-urile dedicate desktop-urilor, versiunile mobile nefiind incluse in statistici.

1 COMENTARIU

  1. Folosesc Safari (O.S. Mavericks) foarte mult tinand cont ca detin produse Apple dar din cauza ca doua – trei site-uri pe care le accesez zilnic se blocheaza imediat dupa accesare trebue sa renunt la el si sa deschid Google Chrome. Nu stiu care este cauza dar sper sa rezolve.