Lenovo achizitioneaza Motorola de la Google

  La peste un an si jumatate de la achizitionarea Motorola pentru 12.5 miliarde de dolari, Google a anuntat in cursul noptii trecute vanzarea companiei catre chinezii de la Lenovo. Pentru 2.91 miliarde de dolari cei de la Lenovo vor cumpara tot ceea ce a mai ramas din Motorola, adica 2000 de brevete de inventie, o licenta pentru utilizarea celor detinute de catre Google, dar si restul activelor care existau in posesia companiei americane. In 2012 Google a afirmat ca a achizitionat Motorola in principal din cauza brevetelor de inventie detinute de catre companie, iar acum vinde ceea ce a mai ramas din ea, plus brevetele de inventie care nu ii erau necesare in vreun fel.

Lenovo has the expertise and track record to scale Motorola Mobility into a major player within the Android ecosystem. This move will enable Google to devote our energy to driving innovation across the Android ecosystem, for the benefit of smartphone users everywhere. 

  Compania Google va primi acum 660 de milioane de dolari cash, actiuni Lenovo in valoare de 750 de milioane de dolari, iar inca 1.5 miliarde de dolari vor fi platiti in decursul urmatorilor 3 ani de zile. Din intreaga companie Motorola, Google a vandut divizia care producea aparate de receptie TV pentru suma de 2 miliarde de dolari si a decis sa nu vanda divizia care dezvolta proiecte speciala in cadrul fostei companii, deci Google a vandut exact ce nu avea nevoie.

  Practic nu vorbim despre vreo miscare extrem de importanta, avand in vedere ca Lenovo inca nu a dovedit ca poate fi un competitor puternic pe piata smartphone-urilor, insa Google a reusit sa scape de o divizie care consuma mai mult decat producea.