Prima Pagina brevet de inventie Lenovo achizitioneaza Motorola de la Google

Lenovo achizitioneaza Motorola de la Google

  La peste un an si jumatate de la achizitionarea Motorola pentru 12.5 miliarde de dolari, Google a anuntat in cursul noptii trecute vanzarea companiei catre chinezii de la Lenovo. Pentru 2.91 miliarde de dolari cei de la Lenovo vor cumpara tot ceea ce a mai ramas din Motorola, adica 2000 de brevete de inventie, o licenta pentru utilizarea celor detinute de catre Google, dar si restul activelor care existau in posesia companiei americane. In 2012 Google a afirmat ca a achizitionat Motorola in principal din cauza brevetelor de inventie detinute de catre companie, iar acum vinde ceea ce a mai ramas din ea, plus brevetele de inventie care nu ii erau necesare in vreun fel.

Lenovo has the expertise and track record to scale Motorola Mobility into a major player within the Android ecosystem. This move will enable Google to devote our energy to driving innovation across the Android ecosystem, for the benefit of smartphone users everywhere. 

  Compania Google va primi acum 660 de milioane de dolari cash, actiuni Lenovo in valoare de 750 de milioane de dolari, iar inca 1.5 miliarde de dolari vor fi platiti in decursul urmatorilor 3 ani de zile. Din intreaga companie Motorola, Google a vandut divizia care producea aparate de receptie TV pentru suma de 2 miliarde de dolari si a decis sa nu vanda divizia care dezvolta proiecte speciala in cadrul fostei companii, deci Google a vandut exact ce nu avea nevoie.

  Practic nu vorbim despre vreo miscare extrem de importanta, avand in vedere ca Lenovo inca nu a dovedit ca poate fi un competitor puternic pe piata smartphone-urilor, insa Google a reusit sa scape de o divizie care consuma mai mult decat producea.

 • looper

  Deci a vandut sau nu a vandut?, ca nu am inteles nimic. La sfarsit spui ca a vandut doar partea de tv, care a treaba pana la urma?

 • A vandut ce-a avut la Lenovo.

 • Doc

  “The acquisition of such an iconic brand, innovative product portfolio and incredibly talented global team will immediately make Lenovo a strong global competitor in smartphones. We will immediately have the opportunity to become a strong global player in the fast-growing mobile space,” said Yang Yuanqing in a prepared statement. Samsung, se aude? 😀

 • ehehei

  Despre ce TV-uri vorbesti, Zaone?

  http://investor.google.com/releases/2014/0129.html

 • Divizia TV a fost vanduta altcuiva, nu celor de la Lenovo.

 • Pingback: Achizitionand Motorola, Lenovo isi propune sa devina cel mai mare producator de smartphone-uri | iDevice.ro()

 • ehehei

  Zaone, Motorola nu este acelasi lucru cu Motorola Mobiliy. Google avea doar Motorola Mobility – divizia de telefoane mobile, nimic mai mult.
  Mai mult, Motorola nu mai face TV-uri de pe vremea celor cu tub, cand au vandut divizia celor de la Matsushita.