Samsung Galaxy Note 10.1 2014 este mai rapida decat iPad Air in benchmark-uri

  In toamna anului trecut iPhone 5S si iPad Air au intrat pe piata ca rege si regina a terminalelor mobile in ceea ce priveste performantele, fiind cele mai rapide terminale mobile existente pe piata. La cateva luni de zile distanta de lansarea lor, iata ca avem tableta Samsung Galaxy Note 10.1 2014 care intrece iPad Air-ul celor de la Apple in performante, conform rezultatelor unor benchmark-uri. Cei de la Which? au testat o serie de tablete pentru a vedea care au cele mai bune performante, iar in imaginea de mai sus puteti vedea un clasament al lor in baza punctajului obtinut.

  • Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition): 2856
  • Apple iPad Air 16GB 2687
  • Google Nexus 7 (2): 2675
  • Amazon Kindle Fire HDX 8.9: 2667
  • Advent Vega Tegra Note 7″: 2612
  • iPad mini with Retina display 16GB: 2512
  • Tesco Hudl: 1926
  • Amazon Kindle Fire HD 8GB: 807
  • Apple iPad 2 16GB: 502

  Practic Samsung Galaxy Note 10.1 2014 este cu aproape 10% mai rapida decat iPad Air-ul celor de la Apple si inainte ca fanii Samsung sa se bucure, trebuie sa va reamintesc ceva. Cu doar cateva luni de zile in urma a pornit un cunoscut scandal care avea in mijloc mai multi producatori de terminale Android, printre care si Samsung, acestia fiind acuzati ca triseaza in testele benchmark-urilor. Ei supratactau procesoarele terminalelor lor mobile si le mentineau la viteza maxima pe toata durata testelor, desi acest lucru nu este realizat in mod normal de catre aplicatie, rezultatele fiind cu pana la 20% mai mari decat cele reale.

  Acum puteti sa trageti singuri concluziile in legatura cu rezultatele acestui test.

10 COMENTARII

  1. Chiar daca ar fi așa , pe cine interesează o suta sau doua de puncte in plus in nu știu ce test? Eu nu am iPhone pentru ca bătut concurenta in benchmarkuri,motivele sunt cu totul altele

  2. Gandeste-te cum ar functiona iPad Air daca ar avea atatea functii/procese rulate in background cate are/ruleaza (pe) un Galaxy Note 10.1. Cam de aia ai nevoie de mai multa putere de procesare si memorie RAM pentru Android.

  3. Nu, l-am sters pentru ca n-am chef sa port o discutie inutila cu tine cand despre Samsung s-a dovedit ca minte si triseaza, in timp ce despre Apple scoti tu acum povesti fara sa existe vreo dovada.

  4. @Zaone Sunt de acord cu tine ca nu au facut ceea ce e corect, ce vroiam eu sa zic e ca prea mare rivalitate pe forumul asta, sunt utilizator fericit de Android si iOS, amandoua au plusurile si minusurile lor.

  5. Eu am si iphone si am si tableta samsung note 2014 pe care am ales intre ipad si samsung.
    Sunt foarte multumit de tableta samsung si zic eu am facut cea mai buna alegere intre apple si samsung.
    Nu mai zic ca cei de la samsung mi-a dat si un card de 32gb gratis, pe cand la ipad ce sa-i fac sa am mai multa memorie . Pt mine sunt suta la suta mai multumit de samsung decat de apple.

  6. Aici nu poate fi vorba de o discuție ca intre ingineri.
    Pur si simplu cineva șterge posturile dupa cim are chef fara sa aiba loc o discuție constructiva.
    Ferească Sfantul pe cei cu ochelari de cal care au vederi foarte i guste in viata.
    Valabil si pt cei cu ios-uri cat si pt cei cu androide.
    Cel mai bun device e cel ce-ti place si pe care ti-l permiti.
    Pace celor cu mintea inchisa la discuțiile pe forum…

  7. pai teoretic un bechmark adevarat cam asta trebuie sa faca , sa tureze la maxim hardware-ul nu? deci nu vad ceva rau in asta