1.24.14 – Apple prezinta modul in care a realizat unul dintre cele mai bune spoturi publicitare pentru celebrarea Mac-ului (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vslQm7IYME4&w=580&h=370]

  Ieri v-am prezentat clipul video de la finalul acestui articol, el avand denumirea 1.24.14, fiind inregistrat special de catre compania Apple pentru celebrarea a 30 de ani de la promovarea Mac-ului. Spotul publicitar a fost inregistrat folosind 100 de iPhone-uri utilizate pe 10 continente timp de 36 de ore, clipurile video rezultate fiind editate cu ajutorul Mac-urilor. La o prima vedere totul pare simplu, insa Apple a dorit sa ne arate cat de complexa este inregistrarea unui asemenea clip, iar in clipul video de mai sus aveti toate detaliile.

  Echipa de filmare a materialului video pentru compania Apple a fost in constant contact cu persoanele care au inregistrat materialele, feed-ul video fiind transmis in timp real catre el, FaceTime-ul fiind utilizat pentru a oferi indicatii pentru filmari. In final 70 de ore de material video au fost filmate si din ele a fost creat un montaj de doar 2 minute, iar asa aflam cat de complex este procesul de creare a unui asemenea spot publicitar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zJahlKPCL9g&w=580&h=370]