Steve Jobs si-ar fi dorit ca laptop-urile Sony Vaio sa ruleze OS X

  Desi in momentul de fata sistemul de operare OS X poate fi rulat exclusiv pe Mac-uri, daca Sony ar fi acceptat o colaborare cu Apple, atunci lucrurile ar fi fost mult diferite. La doar cativa ani dupa reangajarea sa in functia de CEO al companiei Apple, Steve Jobs a dorit sa incheie un parteneriat care ar fi putut schimba complet modul in care multi ar fi privit OS X-ul. Desi atunci situatia nu era diferita fata de cea de acum, Jobs ar fi fost dispus sa faca o exceptie in cazul celor de la Sony si sa le licentieze OS X-ul pentru a il instala in laptop-urile Sony VAIO.

Steve Jobs and another Apple executive were waiting for us at the end of the golf course holding VAIO running Mac OS. Jobs had shut down the Mac “clone” business years earlier but, according to Ando, admired Sony’s VAIO line so much he was “willing to make an exception.” The timing, however, was bad. Sales of the company’s Windows-powered laptops had just begun taking off, and the negotiations to make Mac-compatible VAIO’s ultimately came to nothing.

  In stilul sau caracteristic, Steve Jobs l-a abordat pe fostul CEO al Sony, Kunitake Ando, dupa terminarea unei partide de golf, el fiind prezent acolo cu un VAIO care rula o versiune a OS X. Jobs era, aparent, un admirator al liniei de laptop-uri Sony VAIO si era dispus sa faca o exceptie in cazul acestei companii pentru a ii permite sa comercializeze laptop-uri cu OS X preinstalat, insa momentul prezentarii ideii s-a dovedit a fi nepotrivit, compania lansand de putin timp o linie de laptop-uri cu Windows OS, ele avand succes destul de mare.

  Din pacte negocierile succesive n-au ajutat in vreun fel, asa ca Apple a ratat atunci sansa de a avea drept partener unui dintre cei mai mari producatori de PC-uri din lume.