iAnywhere – un sistem de operare Apple utilizabil pe Mac-uri si iDevice-uri

  Intr-unul dintre recentele interviuri acordate jurnalistilor americani, Tim Cook a afirmat ca Apple nu va implementa in viitoarea versiune a OS X elemente importante de design disponibile in iOS 7. SIstemul de operare ar urma sa fie similar Windows 8-ului conceput de catre Microsoft, acesta putand fi rulat fara probleme pe PC-uri cu ecrane normale cat si pe PC-uri sau terminale mobile care au ecrane tactile. Denumirea iAnywhere are desigur rolul de a sugera ideea ca sistemul de operare este pregatit pentru utilizare in orice situatii, insa vorbim doar despre presupunerile unui analist american.

While not a new idea, our global tech research team believes Apple could be on the cusp of introducing a new category with ‘iAnywhere,’ a converged Mac OS – iOS operating system that allows an iPhone or iPad to dock into a specially configured display to run as a computer. We expect Apple to maintain a separate Mac OS for traditional Macs. In our view, iAnywhere could be the stepping stone to a broader peripherals and services-led sale, partially reducing Apple’s dependence on device-led product cycles.

  Previziunile analistului vin in urma unei incetiniri a cresterii generate de catre compania Apple, iar pentru el viitorul este reprezentat de un sistem de operare utilizabil pe orice tip de terminale mobile. Din pacate pentru el, este foarte putin probabil ca Apple sa incerce acum sa dezvolte un sistem de operare care este clar ca nu atrage utilizatorii, desi ideea de baza este interesanta. E mult mai probabil ca Apple sa produca in viitor un dispozitiv precum iPad Pro care sa permita utilizarea OS X-ului, insa ramane de vazut cand se va intampla acest lucru.