Samsung nu va fabrica chip-ul A8 al iPhone 6 din cauza yield rate-urilor mici

  Zvonurile privind intentiile companiei Apple de a renunta la contractarea Samsung pentru fabricarea chip-ului A8 al iPhone 6 continua astazi, o publicatie din Taiwan afirmand ca TSMC va produce singura cea mai mare parte a acestei componente. Desi Apple ar fi dorit sa contracteze Samsung pentru fabricarea acestei componente, se pare ca fabricile coreenilor nu ar fi capabile sa produca indeajuns de multe unitati functionale, asa ca decizia de a nu incheia un contract cu Samsung ar fi fost luata de catre Apple.

  Chip-ul A8 ar fi produs folosind un proces de fabricatie de 20nm, iar TSMC are tehnologia necesara pentru a produce indeajuns de multe unitati pentru zecile de milioane de viitoare iDevice-uri, insa vorbim totusi doar despre un zvon. Apple ar fi ales sa aloce celor de la TSMC pana la 70% din productia totala de chip-uri A8, insa decizia Apple de acum nu va afecta Samsung in viitor. Se pare ca evitarea de a contracta Samsung acum nu va tine coreenii departe de producerea chip-ului A9, Apple fiind interesata sa ofere coreenilor posibilitatea de a produce pana la 40% din totalul unitatilor acelei componente, ea fiind produsa folosind un proces de fabricatie de 14 nm.

  Avand in vedere multitudinea de informatii contradictorii, e greu de spus ce se va intampla in realitate cu relatia Samsung – Apple, insa este clar ca taiwanezii de la TSMC devin din ce in ce mai importanti pentru cei din Cupertino.