Samsung Galaxy S5 a fost prezentat oficial, iata noutatile (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VOAzTBKkrRU&w=580&h=370]

  Cu doar cateva minute inaintea inceputului conferintei de prezentare a Samsung Galaxy S5, cateva dintre cele mai mari website-uri tehnologice de pe glob au prezentat preview-uri ale noului smartphone, iar in imaginile acestui articol il aveti prezentat. Avand un ecran Super AMOLED de 5.1 inch si rezolutie 1920 x 1080 pixeli, procesor quad/octa-core de 2.5 GHz, camera de 16 megapixeli capabila sa inregistreze clipuri video 4K, 2 GB RAM si o baterie cu 20% mai mare, Samsung Galaxy S5 aduce si un cititor de amprente.

[youtube=&w=http://www.youtube.com/watch?v=FmdRdB14-TU&w=580&h=370]

  Samsung Galaxy S5 inlocuieste totusi carcasa din plastic lucios cu una care are rolul de a asigura o aderenta mai buna in timpul utilizarii, dand in acelasi timp senzatia utilizarii unui dispozitiv cu o carcasa din piele. Avand cititorul de amprente implementat direct butonul Home, utilizatorii trebuie sa faca un swipe peste butonul principal al terminalului, procedura fiind usor mai complexa decat in cazul iPhone 5S. Totusi sistemul Samsung se dovedeste a fi mai util decat Touch ID, el permitand protejarea diverselor date din data locker, iar printr-un parteneriat cu PayPal utilizatorii pot efectua inclusiv plati mobile.

  Separat de toate acestea, Samsung a implementat si un senzor care poate recunoaste bataile inimii, el fiind prezent langa LED flash-ul dispozitivului si functionand prin intermediul aplicatisi S Health. Inregistrarea unei citiri a pulsului se face prin simpla pozitionare a degetului utilizatorului peste senzorul disponibil in terminal, o tehnica asemanatoare fiind aplicata si in cazul aplicatiilor din App Store care promit sa ofere aceeasi functionalitate folosin doar camera principala.

  Per total Samsung a reusit sa faca un terminal cu un design nu chiar atat de reusit si cu un cititor de amprente pe care toti il vor vedea ca fiind preluat de la Apple, insa probabil vanzarile sale vor spune o cu totul alta poveste.