Oppo Find 7 – primul smartphone cu camera de 50 de megapixeli

  Intr-o perioada in care majoritatea producatorilor de smartphone-uri se grabesc sa aduca pe piata terminale cu ecrane cat mai mari, cei de la Oppo considera ca pot castiga atentia clientilor cu un smartphone, numit Oppo Find 7, ce vine echipat cu o camera unica. Producatorul chinez ar fi reusit sa implementeze intr-un smartphone o camera de 50 de megpaixeli cu aperture f/2.0, iar in baza a tot ceea ce exista pe piata in momentul de fata am putea spune ca vorbim despre un smartphone unic.

  Inregistrand poze la o rezolutie de 6120 x 8160 pixeli care au o dimensiune de aproape 10 MB, smartphone-ul va atrage cu siguranta atentia multor persoane, cei de la Oppo implementand in Oppo Find 7 o camera care are mai multi megapixeli decat cea disponibila in Nokia PureView 808. Desi cel mai probabil intentia chinezilor a fost de a intrece Nokia in ceea ce priveste numarul de megapixeli implementati pentru camera unui smartphone, ramane de vazut daca utilizatorii vor avea parte de o calitate asemanatoare cand inregistreaza aceste poze.

3 COMENTARII

  1. O poza cu o rezolutie atat de mare nu poate avea numai 10MB decat la o compresie de 80-85%. Eu am un Nokia 808 Pureview, fac frecvent poze (am deja peste 1.500) si majoritatea au intre 26-38MB. E drept, nu sunt comprimate deloc. La o compresie de 90%, fiecare poza are cam 10-12MB la 41,5MPixeli.

    @Bogdan
    E posibil sa fi pierdut virgula pe undeva. Poate au vrut sa scrie 5.0Mpix. Desi ma indoiesc pentru ca modelul precedent, Oppo Find 5, are camera de 13Mpix.

  2. Se da la pachet cu HDD extern, ca sa stochezi pozele de 2 bani pe care le faci … Bullshit-uri de marketing (pentru fraieri) 🙁