Prima Pagina Apple iOS 8 – Apple pregateste schimbari importante pentru Notifications Center, Messages si...

iOS 8 – Apple pregateste schimbari importante pentru Notifications Center, Messages si multe altele!

  In cursul acestei saptamani am aflat ca pentru iOS 8 Apple pregateste schimbari importante pentru Apple Maps, pentru iTunes Radio, dar si pentru iCloud. Pe langa toate acestea, astazi aflam ca Apple are in plan modificarea substantiala si a altor servicii/aplicatii ale iOS 8, toate aceste noutati urmand a fi disponible abia din toamna. In cele ce urmeaza voi discuta despre fiecare in parte, insa trebuie sa tineti minte ca totul este momentan in proces de dezvoltare si orice se poate schimba in orice moment.

  Pentru Notifications Center Apple intentioneaza sa simplifice meniul serviciului in iOS 8, compania intentionand sa combine categoriile Missed si All Notifications pentru a afisa toate notificarile, ea fiind prezentata separat de categoria Today. Apple lucreaza in acelasi timp si la implementarea altor functionalitati pentru Notifications Center, insa deocamdata nu se stie care sunt acestea, sau daca ele vor fi finalizate la timp. Separat de Notifications Center, Apple intentioneaza sa modifice modul in care comunica aplicatiile intre ele, un API special fiind dezvoltat in acest sens. Apple intentioneaza sa simplifice modul in care aplicatiile transmite date intre ele, mai exact o aplicatie de editare a pozelor ar putea incarca pozele prin aplicatiile Facebook sau Instagram direct la comanda noastra, fara a fi necesara logarea prin ele la aceste retele de socializare, alte imbunatatiri fiind deasemenea avute in vede.

  In continuare ajungem la aplicatia Voice Memos, Apple intentionand sa faca anumite metode de control mult mai vizibile in aplicatie deoarece unii utilizatori ai iOS 7 au avut probleme in a descoperi functiile principale rapid. Lasand Voice Memos ajungem la Messages, Apple intentionand sa implementeze optiunea ca orice conversatii sa poata fi automat sterse in iOS 8. Functia ar permite setarea unei perioade de timp de inactivitate intr-o conversatie care o va declansa, noi avand posibilitatea de a alege durata acestei perioade, ideea din spatele functiei fiind de a elibera spatiu ocupat inutil de catre conversatii si atasamente, functia in sine fiind optionala.

  Dupa Messages, Apple ia in calcul eliminarea aplicatiilor Game Center din iOS si OS X, compania urmand a recomanda dezvoltatorilor sa implementeze acces la sistem direct din propriile aplicatii. In final avem sistemul CarPlay pentru care Apple intentioneaza sa implementeze suport pentru utilizarea folosind retele Wi-Fi, actuala versiune functionand doar prin intermedul unui cablu Lightning conectat direct intr-un port USB al masinii noastre.

  Aplicatiile si serviciile nu sunt totusi singura grija a celor de la Apple, compania americana lucrand la imbunatatirea substantiala a performantelor iOS 8, totul functionand mult mai repede si mai stabil in aceasta versiune a sistemului de operare. Chiar daca o buna parte dintre aceste informatii se anunta a fi extrem de interesante, avand in vedere ca ne aflam la jumatate de an distanta de lansarea oficiala, stiti ca foarte multe se pot schimba pana atunci.

 • Florian-Germany

  daca ios 8 o sa fie bazat pe doar schimbari de design… mai bine sa ne lase… deja,eu un mare fan al Apple,sunt dezamagit de aceste SUPER updateuri… nu fac nimic decat sa schimbe iconite si fel de fel de tampenii,care defapt arata incapabilitatea si lipsa de idei acelora de la Apple

 • jan

  @Florian-Germany dar tu ce ai vrea ?
  lumineaza-ma cu geniul care sta ascuns in tine.
  poate poate daca te exprimi si vii cu idei revolutionare, ajungi sa lucrezi la Apple.

 • rzv

  Doar unul era Steeve Jobs fratilor…nimeni nu o sa poata face ce facea el…

 • sawrl

  @florian-germany ia spune-mi tu mie, tata, ce iti aduce un update de la google? un update de android de la jelly bean la kit kat? sah nergem mai jos… de la ice cream sandwich la jelly bean? subscriu la Jan: ia sa vedem ce idei ai tu?!

 • kelu88

  pot fi si altii gen’steve jobs! dar NU toti parca pun aceeasi dragoste si pasiune! si legat de iconite….sunt patetice! parerea mea!

 • Toni

  @sawrl : asta aduce nou :
  http://www.android.com/versions/kit-kat-4-4/
  http://www.android.com/versions/jelly-bean-4-3/
  http://www.android.com/versions/jelly-bean-4-2/
  Pe scurt, ca si tehnologii si functii majore :
  4.2 : multiuser, wireless display, android beam, swipe typing
  4.3 : guest mode, comunicatie bluetooth cu senzori fitness, suport pentru OpenGL ES 3
  4.4 : printare via Google Cloud, infrared blasting, bluetooth MAP
  Plus o multime de alte chestii, unele mai importante decat cele amintite.

 • Toni

  @sawrl : verifica si tu pe android.com, in partea de jos a ecranului ai versions. Impresionant, nu-i asa?
  Mai devreme am facut un rezumat dar sistemul de cenzurare nu l-a afisat. Inca.

 • sawrl

  amice, am avut pentru ani buni android pe diverse dispozitive, dar dezamagirea nu a icnetat sa apara cu fiecare update in parte! si recunoaste tu sincer care functii din alea multe mentionate de tine iti sunt folositoare si sa le si utilizezi in daily use?!

 • Toni

  Abati discutia de la subiect.
  Ai cerut “ce aduce un update de la Google”, ai primit.
  Punct.

 • sawrl

  mod de abordare tipic atunci cand un participant la discutir nu mai are cspacitatea de a continua cu diverse argumente / pareri … si tot prin acest mod se deduce cate cunoaste despre ce vorbeste…

 • horche

  cand apare ios 8 ??

 • horche

  cand apare oficial ios 8