iOS 7 nu este la fel de sigur precum iOS 6, permite hackerilor sa obtina acces mai usor la informatiile noastre

  Desi Apple incearca sa imbunatateasca securitatea sistemului sau de operare pentru iDevice-uri cu fiecare versiune noua, se pare ca iOS 7 nu este la fel de sigur precum iOS 6. Informatiile vin de la compania Azimuth Security, ea descoperind ca toate modificarile facute de catre Apple in iOS 7 au facut sistemul de operare mult mai nesigur decat versiunea anterioara. Mai exact, kernel-ul iOS 7 este mult mai usor de exploatat multumita modului in care Apple il protejeaza acum.

The problem with the new generator in iOS 7 is that it uses a linear recursion algorithm, Mandt said, which has “more correlation” between the values it generates. That makes them easier to extrapolate and guess, he said.

  Pentru iOS 6 generatorul de numere in baza caruia se facea criptarea kernel-ului prelua o parte din valori de la frecventa procesorului si era bazat pe perioade de timp, insa in iOS 7 Apple foloseste un alt sistem care este susceptibil atacurilor de tip brute force. Schimbarea facuta de catre Apple avea rolul de a imbunatati securitatea kernel-ului iOS 7, insa in fapt compania ofera acum hackerilor o metoda ceva mai simpla de a decripta kernel-ul, insa nu se stie cat va mai fi disponibil acest sistem.

  Daca va intrebati cum anume ne afecteaza acest lucru, ei bine, folosind aceasta vulnerabilitate, un hacker poate obtine acces la kernel-ul iOS-ului si de aici incolo poate prelua orice doreste din terminale. Appple este constienta despre existenta problemei, insa nimeni nu stie cand sau daca va fi ea rezolvata.

1 COMENTARIU

  1. Salut! Nu stiu sigur daca aici trebuia sa scriu…mai are cineva probleme cu conectivitatea Viberului pe 3g ?? Ca de ieri nu se mai conecteaza ….