Apple si Samsung au incasat 88% din profitul industriei de telefoane mobile in ultimii 6 ani

  Zilele trecute va prezentam un studiu care demonstra cat de profitabil este iPhone-ul in comparatie cu restul telefoanelor mobile, iar acelasi analist roman Horace Dediu vine astazi cu informatii noi. Conform calculelor sale, Apple si Samsung au incasat 87.9% din intregul profit al producatorilor de telefoane mobile in ultimii 8 ani de zile. 215 miliarde de dolari este profitul inregistrat de intreaga industrie in aceasta perioada, iar in cazul Apple vorbim despre aproape 140 de miliarde de dolari care i-au intrat in conturi in ultimii 6 ani de zile.

  Desi profitul generat de catre Apple este impresionand, daca ne uitam la concurenta, aflam ca doar Nokia se poate lauda cu rezultate demne de luat in seama, Motorola fiind sigura companie importanta care a pierdut bani in aceasta perioada. In momentul de fata se pare ca nimeni nu poate opri Apple si Samsung din a incasa majoritatea profitului generat de vanzarea de smartphone-uri sau telefoane mobile, insa lucrurile se pot schimba radical in doar cativa ani.

2 COMENTARII

  1. Lucrurile au inceput deja sa se schimbe – lumea a inceput sa inteleaga ca plateste prea mult pt ce I se ofera si se indreapta spre telefoane low sau medium cost .