Un inginer Apple vorbeste despre procesul de dezvoltare al primului iPhone

  Ca parte a unui proces pe care compania Apple il are deschis cu Samsung in SUA pentru incalcarea unor brevete de inventie, unul dintre inginerii sai a fost chemat ca martor pentru a explica procesul de dezvoltare al primului iPhone. Greg Christie este numele acestui inginer, iar echipa sa a avut rolul de a concepe in 2005 modul in care va arata si functiona viitorul iPhone. Procesul de planificare a noului iPhone a ajuns intr-un punct “mort”, iar echipa a fost fortata sa produca o multitudine de concepte si idei care urmai sa reprezinte noul iPhone, unui dintre ele fiind acceptat de catre Steve Jobs intr-un final.

In late 2004, Mr. Christie was working on software for Apple’s Macintosh computers when Scott Forstall, a senior member of the company’s software team, walked into his office, closed the door and asked if he wanted to work on a secret project, codenamed “purple.” The team would develop a phone with an integrated music player, operated by a touch screen.

  Avand numele de cod “proiectul purpuriu”, noul iPhone a fost initial gandit ca un music player integrat care ar urma sa functioneze in baza unui ecran tactil. Lucrand in echipa condusa de catre Scott Forstall, inginerii celor de la Apple au avut de depasit numeroase probleme, rezolvarile lor ducand in final la implementarea popularului slide to unlock, a posibilitatii de a efectua apeluri telefonice din interiorul meniurilor agendei de contacte, extrem de multe detalii pentru animatii necesitand deasemenea un numar foarte mare de ore de munca pentru a fi perfectionate.

He said his team “banged their head against the wall” over how to change text messages from a chronological list of individual messages to a series of separate ongoing conversations similar to instant messaging on a computer. He also said the team was “shockingly small.” Apple declined to specify the number of members. “Steve had pretty much had it,” said Mr. Christie, who still heads Apple’s user-interface team. “He wanted bigger ideas and bigger concepts.”

  In urmatorii doi ani de zile echipa din spatele proiectului a dus o munca asidua pentru dezvoltarea noului iPhone, Steve Jobs supravegheand indeaproape proiectul si avand grija ca totul sa fie facut dupa preferintele sale. Mai multe detalii gasiti in articolul celor de la WSJ.

1 COMENTARIU