Un incarcator contrafacut pentru iPhone explodeaza in mana unui utilizator, cauzeaza rani ce necesita o saptamana de spitalizare

  In cursul anului trecut v-am prezentat doua cazuri in care persoane electrocutate de incarcatoare contrafacute pentru iPhone au decedat sau au fost spitalizate, iar acum avem un caz nou, direct din SUA. Un american detinator al unui iPhone 5 a fost electrocutat de un incarcator contrafacut cumparat de pe internet, iar acum petrece o saptamana in spital din cauza acestui lucru. Incarcatorul a explodat in mana utilizatorului cauzandu-i rani care necesita nu mai putin de 4 operatii pentru a fi corectate.

The jolt that left Tyrrell with a serious electrical burn through his hand destroyed his discount charger, tripped the circuit breaker and put Tyrrell in the hospital for more than a week. “Basically, the charger turned black and, it’s where the USB cord connects to the outlet, had a little mini-explosion,” Tyrrell explained. “It kind of bruised the fingers inside where I plugged it in.” The charger that burned out left a quarter-sized wound on Tyrrell’s hand that later became infected — and much more serious. It took three operations to tackle the infection.

  Problemele de acest gen sunt mai mult decat comune in ceea ce priveste incarcatoarele contrafacute pentru iDevice-uri si Apple a initiat anul trecut un program prin care descurajeaza vanzarea lor, insa se pare ca nu are prea mult succes. Desi incarcatoarele contrafacute pentru iPhone-uri sunt ieftine, problema este ca ele nu functioneaza corespunzator si exista oricand riscul ca utilizatorul sa fie ranit grav sau chiar ucis din cauza faptului ca aceste accesorii sunt pur si simplu fabricate gresit.