Romtelecom Gigabit concureaza Fiberlink 1000 in anumite zone din tara

10

  Anul trecut RCS-RDS a lansat abonamentele Fiberlink 500 si Fiberlink 1000 prin care ofera clientilor sai posibilitatea de a descarca orice fisiere de pe internet la viteze de pana la 1 Gbps. Pentru ca nicio initiativa de acest gen nu ramane singura pentru mult timp, la inceputul acestui an Romtelecom a lansat abonamente proprii gigabit pentru clientii sai, insa deocamdata doar in anumite orase din tara.

  Mai exact, in anumite zone din Brasov, Bucuresti, Iasi si Suceava pot fi contractate abonamentele gigabit ale Romtelecom, ele functionand in baza retelei FTTH (fiber-to-the-home) a operatorului. Cei care sunt in aria de acoperire a retelei FFTH si au un abonament de 62 de lei pentru internet cu viteza de pana la 200 Mbps, televiziune si telefonie fixa pot opta pentru plata unei taxe suplimentare de 10 RON si vor avea o conexiune gigabit.

  Desi este nevoie de un calculator cu performante medii spre ridicate pentru a putea beneficia de intreaga viteza, extinderea ofertei pentru servicii de acest gen este un semn bun. Deocamdata niciunul dintre operatori nu furnizeaza detalii cu privire la numarul de clienti care acceseaza retelele gigabit, insa de indata ce UPC va intra in forta cu un serviciu similar, lucrurile vor deveni mult mai interesante.

  Detalii despre Romtelecom gigabit gasiti aici.