Un grup de hackeri ar fi spart iCloud pentru a debloca iPhone-uri blocate cu Activation Lock

  Serverele companiei Apple sunt printre cele mai sigure din lume si pana acum ele au fost exploatate de putine ori, un numar restrans de date fiind preluate de catre hackeri. La lista exploatarilor se adauga si un grup de hackeri din Olanda care sustin ca au spart sistemul iCloud inca din luna martie, notificand Apple si folosindu-se de exploit intre timp pentru a debloca iPhone-uri blocate cu Activation Lock.

  Hackerii ar fi cumparat 30.000 de iPhone-uri blocate cu Activation Lock la un pret mediu de 50$, le-au deblocat folosind exploit-ul pentru sistemul Apple si au vandut terminalele la preturi cuprinse intre 450$ si 700$. Daca informatiile sunt adevarate, atunci hackerii au facut un profit colosal din vanzarea acestor terminale, baza de date a celor de la Apple fiind utilizata in mod neautorizat pentru deblocari.

  Desi compania Apple ar fi fost notificata inca din luna martie in legatura cu vulnerabilitatea serverelor sale, se pare ca americanii din Cupertino n-ar fi gasit de cuviinta sa isi rezolve problemele. In aceasta idee, hackerii continua sa isi deblocheze iPhone-urile, iar in imaginea de mai sus avetm o aprte dintr-o recenta procesate de deblocare facuta de catre ei in serverele celor de la Apple. Hackerii au folosit o aplicatie speciala pentru a debloca iPhone-urile, ea interpunandu-se intre terminal si serverele iCloud, insa desigur ca este nevoie si de acces in infrastructura Apple pentru a executa totul.

  Problema mai mare este ca hackerii au acces la datele utilizatorilor, in format criptat, iar daca Apple nu isi va rezolva problemele, ei ar putea incepe sa preia tot felul de informatii confidentiale.