Microsoft prezinta un sistem de traducere in timp real a conversatiilor video Skype (Video)

  In cadrul unei conferinte recode ce a avut loc in cursul zilei de ieri, cei de la Microsoft au prezentat lumii intregi un nou sistem de traducere in timp real a conversatiilor video Skype. In timpul prezentarii a fost purtata o conversatie video tradusa din engleza in germana si viceversa, software-ul descurcandu-se destul de bine, fara a fi insa perfect, dar era de asteptat.

Skype Translator results from decades of work by the industry, years of work by our researchers, and now is being developed jointly by the Skype and Microsoft Translator teams. The demo showed near real-time audio translation from English to German and vice versa, combining Skype voice and IM technologies with Microsoft Translator, and neural network-based speech recognition.

  Intregul sistem este rezultatul a ani si ani de cercetare si dezvoltare, compania Microsoft lucrand in continuare la perfectionarea sa pentru o lansare oficiala. Acest sistem de cercetare si dezvoltare a presupus si va presupune analizarea conversatiilor utilizatorilor pentru a putea intelege mai bine dialecte, jargon si tot ceea ce tine de traducerea corecta a oricarei converatii.

Microsoft will start with a handful of languages and only for the Windows version of Skype, though Microsoft hopes to quickly add more languages as well as support for the many types of computers and mobile devices that Skype customers use.

    Cei de la Microsoft intentioneaza sa lanseze sistemul in versiune beta pentru utilizatorii Windows in cursul acestui an, un numar foarte limitat de limbi urmand a fi suportate. Compatibilitatea va fi mai apoi extinsa si la OS X sau iOS, insa suportul pentru diverse limbi va ramane in continuare limitat in conditiile in care Microsoft doreste sa ofere traduceri doar pentru ceea ce stie aproape sigur ca va functiona bine.

  Ca sa fiu sincer, un sistem de acest gen ar face Skype-ul mult mai popular decat este acum, insa ramane de vazut cat de rapid va reusi Microsoft sa il faca intr-adevar util.