iOS 8 WiFi Calling te va ajuta sa faci apeluri telefonice WiFi cand nu ai semnal GSM

  iOS 8 WiFi Calling este o functie foarte interesanta despre care compania Apple nu a vorbit mai deloc in cursul prezentarii facute pentru iOS 8, functia urmand a fi disponibila oficial din toamna pentru iPhone. iOS 8 WiFi Calling, sau apeluri WiFi, ne va permite sa efectuam apeluri telefonice sau sa trimitem mesaje SMS printr-o conexiune de internet WiFi folosindu-ne numarul de telefon, ca si cum am fi conectati la reteaua de telefonie mobila.

With WiFi calling, users can make and receive calls as well as send messages through a WiFi connection rather than using their voice or data plan. That allows users to avoid unnecessary service charges and cut bill costs, extends coverage to areas without traditional network coverage, and also allows users to use their regular phone number.

  Ideea din spatele acestui serviciu este de a ne permite sa beneficiem de posibilitatea de a face apeluri telefonice sau de a trimite mesaje fara a ne consuma minutele/SMS-urile din abonamente, iar daca vorbim despre costurile de roaming, ei bine.. lucrurile sunt si mai bune. Totul functioneaza doar cu “permisiunea” operatorilor de telefonie mobila, in SUA doi dintre cei mai importanti implementand deja functia.

  Practic atunci cand nu aveti semnal, dar aveti o conexiune WiFi prin preajma, veti putea efectua apeluri telefonice si trimite mesaje cu numarul vostru de telefon ca si cum reteaua ar fi disponibila. Din pacate e greu de spus daca in Romania va fi implementata o asemenea functionalitate, insa sunt sigur ca multi dintre voi o vor astepta cu foarte mare nerabdare.