Inginerii care dezvolta iTunes Radio prefera sa foloseasca Spotify sau Pandora

  Anul trecut compania Apple a lansat iTunes Radio, un serviciu de streaming audio care a adunat cateva zeci de milioane de ascultatori lunari, insa asta doar pentru ca este oferit gratuit. Desi serviciul este dezvoltat de mai bine de 2 ani de zile in cadrul companiei, se pare ca angajatii Apple care lucreaza la proiect prefera sa foloseasca Spotify sau Pandora pentru ca ambele servicii sunt mult mai bune.

Past and current employees in the company with direct knowledge of iTunes and Apple’s services Ping and iTunes Radio told BuzzFeed that Apple engineers involved with those products often preferred to use Spotify and Pandora. “Everyone’s excuse was it’s because we work on iTunes, running and closing the app after every code change,” one source said. “But it’s really because Spotify has all the free music with a real social platform.” In their personal time, sources said, employees used Spotify and Pandora. 

  Angajatii se scuzau pentru utilizarea Spotify sau Pandora spunand ca schimbarile constante facute in iTunes Radio ii obligau sa inchida des aplicatia, insa realitatea era ca serviciul era inferior celorlalte oferite pe piata. Partea si mai proasta este ca managerii care supervizau proiectul nu aveau habar despre modul de functionare al Spotify sau Pandora, crezand ca acestea sunt doar servicii neimportante de streaming.

Apple employees confirmed that management actively ignored iTunes’ streaming competitors, with some managers refusing to open or use Spotify. One source said that as recently “as last year,” some members of management didn’t even know that Spotify was an on-demand streaming service, assuming it was just a radio service.

  Mai mult decat atat, managerii Apple au ignorat complet serviciile concurente ale iTunes Radio, refuzand chiar sa le utilizeze pe unele dintre ele, Apple fiind concentrat in principal pe cresterea vanzarilor iTunes si nu pe tranzitia spre un serviciu de streaming prin abonare. Din cauza acestei ignorante iTunes Radio ramane un serviciu cu potential, dar fara o perspectiva clara, nefiind o adevarata amenintare pentru Spotify sau Pandora.

  Probabil nu va mira pe nimeni daca iTunes Radio va fi inchis intr-un an sau doi daca managerii Apple vor continua sa fie la fel de ignoranti, insa poate Eddy Cue va reusi sa faca ordine printre ei si sa ii readuca cu picioarele pe pamant.