Apple va permite aplicatiilor din App Store sa acceseze username-urile/parolele salvate in Safari

  Una dintre viitoarele functii ale iOS 8 despre care Apple nu a vorbit in cadrul WWDC 2014 va oferi o noutate extrem de utila pentru dezvoltatorii de aplicatii, dar si pentru utilizatori. Mai exact, compania Apple urmeaza s ale ofere aplicatiilor terte posibilitatea de a ne loga in serviciile lor sau servicii terte folosind date de logare salvate in Safari, totul fara ca noi sa fim nevoiti sa ne logam din nou.

  Mai exact, daca va logati pe Facebook/Twitter, orice alt serviciu, in Safari si salvati username-ul sau parola, atunci orice alta aplicatie va putea folosi acele date pentru a va loga la aceleasi servicii implementate in ea. Totul va functiona printr-un mesaj de avertisment care ne intreaga daca dorim sa ne logam in respectivele servicii folosind datele salvate in Safari, noi avand optiunea de a refuza acest lucru.

  Intregul sistem necesita ca aplicatiile sa aiba implementate o serie de API-uri Apple, insa in lipsa lor vom putea macar sa salvam in Safari datele de logare inregistrate pentru acele aplicatii. Noul sistem este facut in ideea de a creste interactiunea dintre utilizatori si aplicatii, sistemul fiind compatibil inclusiv cu tehnologia Continuity dezvoltata pentru a interconecta iOS 8 si OS X Yosemite.