Unul dintre importantii ingineri seniori ai Apple Maps paraseste Apple

  Chris Blumenberg este unul dintre cei mai importanti ingineri seniori ai Apple care a contribuit la dezvoltarea sistemului Apple Maps, el parasind compania americana pentru cei de la Uber. Informatia apare intr-o zi in care Apple a decis sa renunte la Google Maps pentru Apple Maps in cadrul sistemului Find My iPhone, schimbarea fiind una extrem de importanta atat pentru utilizatori cat si pentru companie.

  Desi a petrecut peste 14 ani in cadrul Apple si a lucrat in echipa care a dezvoltat aplicatia nativa Maps a iOS sau in echipa care a portat Safari in iOS, iata ca Blumenberg a ales sa mearga acum pe alt drum. Uber, compania aleasa de catre el, este specializata pe servicii de taximetrie, diferenta fiind ca ea le ofera clientilor posibilitatea de a comanda masini premium conduse de catre soferi profesionisti.

  E greu de spus cat de mult va fi afectata echipa din spatele Apple Maps de aceasta schimbare, insa cu siguranta ea nu este de bun augur pentru Apple.

2 COMENTARII

  1. Trebuia sa plece mai demult. Nu acum cand Apple Maps este la pământ. Nu stiu de ce, dar parca imi amintește de o țara numita România. Vi, iei ce vrei, seci tot, apoi pleci ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic.