Incasarile Samsung incep sa scada dupa pierderea contractelor pentru fabricarea chip-urilor pentru iDevice-uri

Apple chip A8 - iDevice.ro

  De cateva luni de zile circula zvonuri care ne sugereaza idee ca Apple ar fi ales compania taiwaneza TSMC pentru fabricarea chip-urilor viitoarelor iDevice-uri.  In baza datelor furnizate de catre compania Samsung pentru Q2 2014, divizia care produce microprocesoare a inregistrat o scadere serioasa a incasarilor, iar prognoza pentru viitoarele luni nu este la fel de buna precum cea din aceeasi perioada a anului trecut.

  Managerii companiei Samsung au recunoscut faptul ca “principalii clienti” au inregistrat comenzi mai putine pentru produse in lunile viitoare si desigur ca Apple se numara printre ei. Apple s-a chinuit timp de multe luni de zile sa gaseasca un inlocuitor pentru cei de la Samsung in ceea ce priveste fabricarea de microprocsoare si iata ca in final l-a gasit in compania TSMC, insa lucrurile nu se prezinta chiar atat de grozav.

  Conform unor informatii aparute astazi, cei de la Samsung ar fi reusit sa convinga Apple sa-i acorde un contract pentru a fabrica viitoarele chip-uri A9 ale iPhone 7 si nu numai. Desi contractele sunt, cel mai probabil, preliminare, nu ar fi greu de crezut ca Samsung sa produca aceasta componenta, daca indeplineste cerintele Apple.