Steve Jobs si visul sau privind WiFi-ul gratuit pentru toti posesorii de smartphone-uri

  Constient ca terminalele mobile au nevoie de o conexiune de internet de mare viteza pentru a funcitona fara probleme si ca retelele de telefonie mobila au prea multi clienti pentru a o oferi, Steve Jobs a conceput un plan pentru a oferi Wi-Fi gratuit lumii intregi. Jobs s-a gandit sa incerce sa ii convinga pe producatorii de routere WiFi sa implementeze in ele o optiune care sa permita oricui sa-si partajeze conexiunea de internet in mod sigur pentru straini.

Jobs said he understood the need for security, but he was determined to figure out a way to make free, safe, Wi-Fi sharing from homes and small local businesses not only possible, but common. hen, he hoped that the industry would encourage people to share their bandwidth with strangers via these guest networks. 

  Steve Jobs dorea sa creeze un consortiu cu acesti producatori care sa dezvolte si sa utilizeze un software unic prin care ideea sa sa fie pusa in aplicare in lumea intreaga. Practic orice persoana si-ar putea partaja o parte din conexiunea de internet in mod gratuit cu oricine fara ca oaspetii sa poata accesa intreaga latime de banda sau alte dispozitive conectate la respectiva retea, totul fiind sigur si lipsit de complicatii.

That way, a smartphone user could walk around, moving from one Wi-Fi hotspot to another, without logging in — much like people using cellular data move from one cell tower to another.

  In baza acestui sistem noi ne-am putea conecta gratuit la retele WiFi disponibile in preajma noastra si ideea lui Jobs a fost aplicata de Apple sau alti producatori de routere WiFi. Din pacate ea nu este utilizata la scara larga de catre utilizatori, insa retele precum Fon ofera aceasta tehnologie, inclusiv in Romania.

7 COMENTARII

  1. Aceasta idee deja functioneaza de ceva timp in Franta se numeste FreeWIFI la un abonament Freebox,si odata cu abonarea la ei, iti fac un cont in baza abonamentului de acasa si cu aplicatia FreeWifi te conectezi la orice router wifi de la Freebox.Problema e ca viteza e destul de proasta dar iti faci treaba cu un mail sau un facebook sa-ti pui selfie-ul cum e la moda acum.

  2. Si in Spania acest serviciu este oferit de catre ONO. Singura problema este ca acest serviciu este oferit momentan in doar cateva orase principale. Oricum, legat de internetul din Spania, luand in calcul raportul intre calitate-pret, totul este un mare gunoi. Eu de exemplu am internet acasa cu Movistar, platesc 45€/luna si in zilele bune si insorite si daca am noroc, viteza de download poate ajunge la 8mb iar cea de upload la 0,5mb.

  3. In România RDS are deja mii de puncte Free Wi-Fi, numai abonament sa ai la ei…
    Merge si in 2,4 si in 5ghz, viteza e foarte. buna si securitetea e ok.
    Testat in teste si cu 43mbps…