6 angajati Apple Store au fost arestati dupa ce au ajutat un grup de hoti sa activeze iPhone-uri blocate in iCloud

  Implementarea iCloud Activation Lock a afectat serios capacitatea hotilor de a vinde iDevice-urile furate, avand in vedere ca multe dintre ele erau blocate in iCloud si nu mai puteau fi deblocate. Acest mic inconvenient nu a oprit cativa hoti sa convinga nu mai putin de 6 angajati ai unui Apple Store din SUA sa inlocuiasca iPhone-uri furate si blocate cu iPhone-uri complet noi, gata pentru a fi vandute.

  Nu mai putin de 600 de iPhone-uri, cu o valoare totala de aproape 500.000$, au fost inlocuite in Apple Store-ul american folosind aceasta metoda, angajatii companiei primiand intre 45$ si 75$ pentru fiecare terminal inlocuit in mod ilegal. Intregul proces a fost posibil multumita unui al saptelea angajat al unui magazin Best Buy care a oferit angajatilor Apple codurile serial al iPhone-urilor din magazinul sau, acestea fiind utilizate pentru a activa terminalele furate din Apple Store.

  Totul a fost descoperit in momentul in care cei din Cupertino au primit plangeri de la utilizatori care nu si-au putut activa iPhone-urile, verificarile dezvaluind faptul ca terminalele aveau codurile serial deja active. E greu de spus in cate alte locatii se intampla lucruri similare, insa e putin probabil ca acest grup sa fie singurul care actioneaza intr-un asemenea mod.