iPhone 6 – chip-ul NFC apare in primele schite

  Cu doar cateva luni de zile in urma diverse zvonuri ne sugerau faptul ca iPhone 6 cu NFC va fi lansat in cursul acestui an de catre compania Apple, iar astazi vedem si o prima dovada asociata acestor zvonuri. In imaginea de mai sus puteti vedea un chip NFC NXP PN65V(in imagine fiind prezent chip-ul PN65 din Google Nexus 7) pe care compania Apple s-ar pregati sa il implementeze in iPhone 6 anul acesta, el fiind descris in schita pe care o aveti publicata mai jos.

  Acea schita vine de la o companie specializata pe reparatia de iDevice-uri, ea obtinand-o de la parteneri ai companiei Apple, NXP fiind unul dintre partenerii zvoniti pentru a furniza chip-uri NFC pentru Apple. Desi aceasta este doar o prima dovada si nu ne arata practic aceasta componenta intr-o placa de baza iPhone 6, nu este chiar atat de greu de crezut ca viitorul terminal urmeaza sa aiba NFC inclus.

  In iOS 8 compania Apple a extins functionalitatea Touch ID pentru a permite inclusiv autorizarea de plati, in aplicatii care o suporta, iar de luni de zile se zvoneste ca Apple va lansa un sistem de plati mobile. Combinarea Touch ID cu un chip NFC ne va permite in sfarsit sa efectuam plati mobile folosindu-ne iDevice-urile la orice POS-uri compatibile cu NFC, insa daca totul este adevarat vom afla abia in toamna.