iOS 8 dezvaluie rezolutia ecranului iPhone 6

  Cu doar cateva luni de zile in urma au aparut primele speculatii in legatura cu rezolutia ecranului iPhone 6, ea fiind prezentata atunci ca avand 1704 x 960 pixeli, relativ apropiata de cea Full HD. Din pacate rezolutia nu avea sustinere in fisiere prezente in iOS 8, insa astazi avem prima dovada privind adevarata rezolutie a ecranului iPhone 6, fisiere descoperite in noul Xcode 6, lansat aseara, sugerand faptul ca ea va fi de 1472 x 828 pixeli.

  Dupa cum puteti vedea deja si din imagini, fisierele care sugereaza noua rezolutie a iPhone 6 au fost descoperite in segmentul care contine setarile pentru rezolutia iconitelor vizibile in Springboard. Xcode-ul specifica o rezolutie de 736 x 414 pixeli pentru iconitele din Springboard, insa pentru a obtine calitatea Retina, ea este dublata si ajunge la cea de 1472 x 828 pixeli prezentata anterior.

  Daca acum cateva luni de zile vorbeam despre rezolutia 1704 x 960 pixeli care pe un iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch ar fi oferit si un numar mare de pixeli per inch, in cazul rezolutiei 1472 x 828 pixeli lucrurile nu vor sta la fel de bine. La aceasta rezolutie, un iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch va avea un ecran cu 359 de pixeli per inch, peste cei 326 ai actualelor modele, insa mult sub ceea ce ofera producatorii de terminale Android.

  Alegand aceasta rezolutie mai mica, cu acelasi screen ratio 16:9, Apple va usura munca dezvoltatorilor de a isi face aplicatiile compatibile cu noul terminal, insa probabil nu va bucura foarte multi utilizatori. Chiar si asa, conteaza mai putin acum acest lucru, deoarece din moment ce rezolutia este prezenta in Xcode 6, este cat se poate de clar ca ea va fi utilizata.

20 COMENTARII

  1. Pai de ce sa ofere Apple rezolutie full HD cand utilizatorii se multumesc cu acelasi lucru oferit in fiecare an, desii exista telefoane mult mult mai ieftine care ofera rezolutie full HD.

  2. Nu are nici un rost o rezolutie full hd la 4.7 inch.daca ochiul nostru nu vede mai mult de aprox 350 ppi .restul sunt resurse hardware irosite degeaba…

  3. Corect, marea majoritate merg ft prost, dar totusi ofera niste chestii pe care si Apple le-ar putea introduce cu usurinta in telefoane, dar aleg sa nu o faca.
    Mi se pare o lipsa de respect totala din partea Apple pt utilizatori care sunt devotati si sunt obligati sa se multumeasca cu putin desii pretul unui Iphone este printre cele mai mari de pe piata.

  4. Eu zic ca e ok, cand ma uit la un telefon la o pozitie normala, de exemplu daca scriu un mesaj, nu prea vad diferente intre un iPhone 5 si un G2 sau S5. Asa multi ppi sunt, dupa parerea mea, doar marketing. De ce sa ai full HD cand pe un HD vezi acelasi lucru? Nu sunt neaparat fan Apple, imi plac toate produsele de calitate, dar stim ca firma asta nu impresioneaza prin cifre, ci prin calitate.

  5. Dureros sa vezi ca platesti multi bani pe un telefon care nu stie sa stearga mai mult de un email sau care nu poate stoca atasamentul din email care nu este poza sau pdf,dar este ma frumos pe un iphone cand vezi ca are apple map si nu merge bine si esti nevoit sa instalezi google map…….si pot continua lista

  6. Daca se adevereste cam tot ce s-a scis pe aici despre iPhone 6, cu siguranta voi ramane la iPhone 5s, pe care l-am achizitionat de o luna si voi astepta iPhone 6s

  7. Revolutia la apple e pretul de la 2400 cat e 5s o sa fie 6 la 3500 la ei tot timpul e o revolutie mai ales ca in 5 ani o sa aiba si ei ce are acum samsung , lg si htc adica quad core de 2g, baterie de 2800, ecran full hd, 2g de ram, si telefonul o sa coste vreo 5000 de lei

  8. Am un nexus v dupa ce 5s a intrat la apa si pot sa spun ca nu imi pare rau ca am trecut la android. Se misca fb, bateria ma tine mai mult, viteza de navigare pe wifi este mai mare, am semnal mai bun, in convorbiri se aude mai bine. Singurul aspect negativ este camera dar nu ma deranjeaza asa de mult. Chiar ma gandesc serios sa cumpar si o tableta nexus.

  9. Full hd pe ecran de 4,7 este pur prostie, noi nu putem percepe rezolutia asta . Prefer sa pastreze autonomia bateriei decat sa avem consum inutil doare pentru ca da bine la marketing. Mai intai documentati va dupa veniti cu comm. ridicole.

  10. Astia cu Samsung, LG, HTC, si etc, inca nu inteleg chestii de o simplitate iesita din comun. Ei sunt poe tipul “eu am full HD, 15 gb ram, si mai stiu ce, desi nu ma ajuta cu nimic, si alea le am doar pt ca Andoidul e un sistem care nu merge fara ele”. Ei baieti, pe iPhone n-ai nevoie de 15 gb ram ca sa ti se miste ok, iti ajunge si 1gb. N-asi nevoie de full HD pentru simplul motiv ca nu vezi full HD. Si lista continua. Dar voi “aveti” Be happy!

  11. Daca apple ar introduce toate elementele care le regasim in android pai va da seama ca nu os ul nu ar mai fi asa de stabil. Ati vz cate freezescreen uri au samsung galaxy s4 .Nu vad de ce sa bage full hd avand in vedere ca ecranul de pe modelul curent e foarte bun..

  12. Bine că la voi nu vă trebuie fullhd că nu vedeti, baterie mică că pe voi vă tine mai mult, acuma numai apple face telefoane, numai iphone ecel mai bun, bla, bla, bla… oricum au rămas în urmă față de concurență cu 2 ani, ei care erau pe primul loc când a apărut smartphoneul, şi văd că pe an ce trece se adâncesc în propriile prostii. Işi facreclamă mai ales cu acele procese în justiție, trebuia şi la maşini să se dea în judecată ăla că a inventat roata celălalt că a inventat parbrizul, etc

  13. In Iphone nu e nevoie de mai mult ram nici de ecran full HD nici de alte optiuni si alti senzori, e ft bine asa cum e.Atunci care mai e evolutia?care e rostul sa cumperi ultimul model de Iphone cand apare.

    In fiecare an, acelasi text aceiasi poveste: un nou chip, acum a8 (deja Samsung produce a9 pt la anul),aceiasi camera dar are un senzor nou, iar binenteles ca telefonul acum se misca de 5 ori mai rapid decat modelul precedent.