Apple risca sa fie actionata in judecata din cauza problemelor generate de placile grafice ale MacBook Pro

  Cu doar cateva saptamani in urma v-am spus ca un numar tot mai mare de posesori de MacBook Pro se plang de probleme generate de placile grafice implementate de catre compania Apple pentru aceste produse. Din pacate compania americana nu admite existenta problemei in propriile produse, insa in curand ar putea fi obligata de o instanta sa le investigheze si sa le recunoasca, iar mai apoi sa plateasca despagubiri utilizatorilor afectati de catre ele.

Alerted to the pervasive failures concerning the 2011 MBP GPU’s, we commenced an investigation leading us to your community. Your posts are a great source of information, but to determine if any legal claims may exist, we need your help. Please take a few minutes to complete the survey below.

  Desi unii utilizatori au cheltuit sume serioase de bani pentru rezolvarea problemelor, unele dintre ele reapar, asa ca nu mai putin de 10.000 de oameni au semnat o petitie prin care le cer celor din Cupertino sa rezolve problema. Avand in vedere numarul mare de utilizatori afectati, o casa de avocatura s-a implicat pentru a incerca sa initieze un proces colectiv impotriva celor din Cupertino, insa nimeni nu stie acum daca el va fi intentat sau nu.

  Indiferent daca Apple va fi dusa in instanta sau va incerca sa rezolve problema in afara ei, cert este ca timp de 4 ani de zile compania americana a ignorat o problema care afecteaza zeci de mii de oameni, numarul fiind mult mai mare decat cel al persoanelor care au semnat petitia.

12 COMENTARII

  1. Nu critica zaone.E bine cand se deslipeste procesorul video.Cat mai multe,cat mai bine. 🙂 Ca o gluma era.Din asta mai facem si noi un ban.Reballing chipset si se repara. 😀

  2. Parca astea erau probleme la laptopuri in urma cu vreo 5-6 ani . Sau Apple nu a trecut de faza asta ? Mai apare si problema racirii in minunea aia preaslavita de unibody , care nu foloseste si nu ajuta la nimic.

  3. Din 2007 tot are probleme cu placile grafice. Eu am avut probleme cu chipset-ul nVidia de pe un MacBook Pro. Asta era acum 3 ani. De atunci am zis ca nici nu vreau sa mai vad MacBook, cu toate ca regret OS X-ul. Chiar nu am chef sa dau 1500-2000€ pe un MacBook Pro si dupa ce iese din garantie sa ma lase placa grafica si sa imi ceara Apple 800€ ca sa imi schimbe placa de baza.

  4. Asa se face profit fratilor ! Pe spatele oamenilor de buna credinta care cumpara pe bani grei produse de ,, firma ” ! Iar Apple le da cu flit ! O mare companie care se respecta si tine la imagine !!! Stati sa vedeti problemele ce vor apare cu viitoarele produse ce urmeaza a fi lansate ! Piese ieftine, investitii minime si…profit maxim ! Din pacate perioada Steve Jobs a apus !

  5. Orice laptop crapa asa.Daca la 6 luni se desface laptopul se curata ventilatoarele,radiatoare si pasta de la procesoare , o sa ramai uimit cand o sa tina si 7-8 ani.Reballing fac cu bile care se topesc la 270 grade.Cele de fabrica se topesc undeva la 180-190 grade.De aceea tot crapa din cauza supraincalzirii repetate.Ce e drept chipsetul video nu are cum sa ajunga in functionare la 180 de grade , dar in mod repetat incalzirea la 80-90 grade duce la fisurarea bilutelor , ulterior deslipirea lor.Si ori face black screen , ori face dungi pe ecran , ori dubleaza imaginea.

  6. @Adrian : “cert este ca timp de 4 ani de zile compania americana a ignorat o problema care afecteaza zeci de mii de oameni”. Parca acum patru ani mai traia si Steve Jobs,deci problema era si pe timpul lui,asta ca sa nu mai amintesc de celebrul Antennagate tot de pe vremea lui.

  7. zaone vezi ca titlul induce lumea in eroare!
    Este vorba de MBP-urile din 2011 si nu cele retina!

    Eu am un MBP Early 2011 si este foarte adevarat ca se incinge ca un gratar iar problemele generate sunt de la placa video, care este un ATI Radeon.

  8. am sunat la Noumax si zic ca trebuie inlocuita placa de baza. au program de inlocuire pt cele mid 2010. inlocuirea doar a chipset-ului grafic ar rezolva problema?