iPhone 6 sta la baza primei crime comise in cadrul Foxconn

  Incepand de saptamana trecuta compania Foxconn produce la scara larga noul iPhone 6 conceput de catre compania Apple, asa ca masurile de securitate din interiorul fabricilor sale au fost intarite pentru a impiedica furturile si dezvaluirea produselor. Aceste masuri de securitate implica verificari facute de catre gardieni ai Foxconn la sfarsitul fiecarei ture de lucru, sau in pauze, o asemenea verificare stand la baza unei crime comise in data de 21 august.

  In timpul unei verificari de rutina a unui angajat care a parasit temporar linia de productie a iPhone 6, un gardian l-a pe barbat in urma unei discutii “aprinse” avute in incita fabricii. Cearta dintre cei doi a inceput in momentul in care angajatul a cerut permisiunea de a merge la toaleta si a fost scanat cu un detector de metale de catre gardian, intre cei doi incepand o lupta care s-a finalizat cu gardianul injunghiindu-l pe angajat in gat.

  Politia locala a arestat gardianul celor de la Foxconn, care si-a recunoscut crima si urmeaza sa fie anchetat, iar mai apoi trimis in judecata. In trecut angajati ai Foxconn s-au sinucis din cauza conditiilor de munca din cadrul fabricilor companiei, insa iata ca lucrurile pot degenera si in crime.