Apple este fortata sa reduca preturile iPad Mini pentru a creste vanzarile de tablete

  In Q2 2014 compania Apple a inregistrat o scadere a vanzarilor de tablete iPad fata de aceeasi perioada a anului trecut, asta in conditiile in care majoritatea analistilor se asteptau la o creste usoara in vanzari. Tim Cook a recunoscut faptul ca tabletele nu mai sunt la fel de populare precum erau in anii trecuti, dar desi a spus ca nu este ingrijorat de acest trend, iata ca Apple a decis sa reduca pretul tabletelor iPad Mini in marile magazine americane.

Apple has recently cooperated with US-based retailers including Best Buy and Amazon to cut its iPad mini prices. Channel retailers believe other brand vendors may follow suit to maintain their market shares. Amazon’s 16GB iPad mini is now priced at US$240, while Best Buy is selling the same model for US$199, down US$100 from the original price. The price drops are expected to boost demand for the device, the channel retailers said.

  In momentul de fata un retailer american comercializeaza tableta iPad Mini la pretul de doar 199$, cu 100$ mai putin decat pretul stabilit de catre Apple la sfarsitul anului trecut, semn ca in Cupertino exista ingrijorare. Aceasta reducere serioasa a pretului tabletelor iPad va genera probabil o reactie si din partea concurentilor Apple, cei de la Samsung vanzandu-si acum tablete in SUA la pretul de 169$, diferenta fata de iPad Mini fiind suficient de mica pentru a convinge unii clienti sa evite produsele coreenilor.

4 COMENTARII

  1. Sa scada pretul 🙂 Sa fim seriosi iPad mini 1 e depasit din toate punctele de vedere si nu are nici ecran retina. Sper sa nu se lase lumea pacalita si de aceasta data

  2. Poate este depasit ipad mini acum dar uite-te ce optiuni ai de ales la noi la pretul de 7 milioane, numai petarde, daca ar aparea ipad mini si la noi cu 200$ ar fi un best buy la pretul ala.