Apple – cauza esecului stream-ului LIVE

  Daca ati incercat sa vizualizati aseara in direct transmisiunea conferintei de prezentare a iPhone 6 si iPhone 6 Plus, probabil ati intampinat diverse momente de frustrare atunci cand ati realizat ca in locul vizionarii noilor iPhone-uri vedeti imaginea de mai sus. Din pacate Apple nu a fost pregatita pentru a sustine nu stream video in direct pentru, probabil, milioane sau zeci de milioane de oameni care erau interesati sa vada ceea ce urma sa prezinte compania.

The bottom line with this event is that the encoding, translation, JavaScript code, the video player, the call to S3 single storage location and the millisecond refreshes all didn’t work properly together and was the root cause of Apple’s failed attempt to make the live stream work without any problems. So while it would be easy to say it was a CDN capacity issue, which was my initial thought considering how many events are taking place today and this week, it does not appear that a lack of capacity played any part in the event not working properly. Apple simply didn’t provision and plan for the event properly.

  Mai sus aveti o posibila explicatie pentru problemele pe care le-a avut compania Apple in a mentine stream-ul video activ pe perioada conferintei, insa chiar si daca Apple va explica totul intr-un comunicat de presa, rusinea va ramane. Apple a promovat acest eveniment peste tot in lume, a starnit interesul unui numar enorm de oameni si rezultatul final a fost frustrarea de a nu vedea nimic.

15 COMENTARII

  1. Nu inteleg care a fost problema. Live pe MacOS si iOS a fost mereu in ultimii ani. Acum care a fos diferenta ? Ca pe windows nu a mers decat cu tweak-uri. So ?

  2. intrebarea este daca exista infrastructura pt zeci de milione de oameni de a viziona sau momentan numai televiziunile pot sa faca asa ceva

  3. Chiar nu m-am așteptat la asta de la ei aseară. Păcat.. Sper să le fie învățătură de minte și să nu se mai repete. Acum însă mi-a trecut și aștept noile device-uri pe piață.

  4. Solutii existau fara indoiala iar cei de la appl trebuiau sa se astepte la cateva zeci de milioane de accesari .. Pur si simplu nu exista scuza pentru ce s-a intamplat .. Dupa cum am zis si in alt comentariu cei care s-au ocupat de stream trebuie concediati asap daca asta nu s-a si intamplat 🙂

  5. @danbv exista infrastructura, apple messed up (again). Au mai dat-o in bara si pe vremea lui Steve … cand acesta din urma i-a rugat pe aia din sala sa opreasca wifi-ul la telefoane/laptop-uri.

  6. A făcut si YouTube live streaming la lansarea lui Note 4 pe canalul oficial Samsung(www.youtube.com/samsungmobile) si a mers fara cusur!! Chiar m-am uitat la el de la comp-ul de la lucru care are o viteza execrabila la net(in jur de 1Mbps Download si 0.1-0.2 Mbps Upload).