Prima Pagina Apple iMac Retina cu ecran 5K va fi lansat anul acesta de catre...

iMac Retina cu ecran 5K va fi lansat anul acesta de catre Apple

  De mai bine de un an de zile se zvoneste ca Apple urmeaza sa lanseze un iMac cu ecran Retina 4K pentru utilizatorii sai, insa iata ca in Cupertino se lucreaza la o surpriza mult mai mare. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, se pare ca Apple se pregateste sa lanseze un iMac echipat cu un ecran 5K, insa deocamdata nu se cunosc detalii despre rezolutia care ar putea fi implementata, ori partnerii ce ar putea produce ecranul.

  In OS X Yosemite au fost descoperite diverse optiuni pentru scalarea elementelor grafice pe Mac-uri care aveau rezolutii de pana la 6400 x 3600 pixeli, asa ca Apple este pregatita sa le ofere utilizatorilor ecrane de inalta calitate. Avand in vedere ca produsul ar trebui sa ajunga pe piata pana la sfarsitul anului, ne putem astepta ca el sa fie disponibil pentru achizitie undeva in preajma sarbatorilor de iarna, insa planurile companiei Apple se pot schimba oricand.

  • chatagra

    @zaone ..la asemenea rezolutii faci placile grafice sa transpire numai afisand desktopul .se poate ca apple va implementa suport pt display port 2 si de accea apar acele scalari in yosemite .. permite-mi sa ma indoiesc FFfff tare de acest zvon ..

  • Srb

    @chatagra: tinand cont ca HD5100 si 5200 nu au probleme in afisare la 60 fps a interfetei OSX la 1800p, nu prea vad cum un 980M ar esua intr-o rezolutie de 2880p

  • Adioff

    Eu am un laptop care scoate pe hdmi 4k , deci nu e greu deloc …