Prima Pagina Apple iPhone 6 si iPhone 6 Plus utilizeaza codec-ul video H.265 pentru apeluri...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus utilizeaza codec-ul video H.265 pentru apeluri FaceTime HD

  Pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple a implementat o noua camera frontala FaceTime HD care are un senzor mai bun, deci este capabila sa inregistreze imagini de o calitate superioara. Pentru a avea parte de apeluri cat mai bune in cadrul apelurilor FaceTime HD, compania Apple a ales sa foloseasca si codec-ul video H.265, ea confirmand intr-o pagina dedicata FaceTime implementarea sa in iOS 8.

  H.265, cunoscut si sub denumirea de High Efficiency Video Coding (HEVC), este succesorul H.264 suportat deja de o multitudine de produse Apple, iar in baza sa ar trebui sa avem parte de o experienta complet imbunatatita pentru efectuarea de apleuri FaceTime. Partea cea mai buna a implementarii acestui standard sta in faptul ca el ofera aceeasi calitate video precum predecesorul sau, dar la un bit rate injumatatit, deci traficul consumat va fi mult mai mic.

  In aceasta idee un apel FaceTime HD ar trebui sa consume mai putin de 5 – 10 MB, in functie de conexiune, dar ramane sa vede totul cand iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi efectiv disponibile pentru achizitie.

 • egrimisu

  intéressant, m-am jucat putin cu codecul, pot spune ca oferă ceva in plus la Rezoluții foarte mari, cât despre Rezoluții de FaceTime, poate folosește mai puțin CPU-ul

 • amfetamin

  E din soft sau din hardware? Daca îmi instalez pe 5S iOS 8,o sa am si eu? Întreb pt ca nu stiu…

 • FLxN

  Un consum de “5-10 MB pe apel”

 • FLxN

  Un consum de 5-10 MB pe apel mu are nici o relevantă fără o unitate de timp 🙁

 • FLxN

  Un consum de 5-10 MB pe apel nu are nicio relevantă dacă nu e raportat la o unitate de timp.

 • @FLxN: E pe minut raportarea.