iPhone 6 – Touch ID a fost “spart” chiar din ziua lansarii (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jXC21g2bYFY&w=580&h=370]

  Anul trecut o multitudine de experti in securitate s-au grabit sa demonstreze faptul ca sistemul Touch ID din iPhone 5S nu este 100% sigur si ca el poate fi spart, in ciuda autentificarii folosind o amprenta. Din fericire ei nu au reusit sa-l sparga, insa au reusit sa il pacaleasca folosind latex si amprente scanate, printate si lipite peste degetul propriu pentru a pacali Touch ID cu o amprenta diferita de a lor.

  Anul acesta cineva a reusit sa faca exact acelasi lucru pentru a pacali sistemul Touch ID din iPhone 6 si probabil nimeni nu mai este surprins de aceasta vulnerabilitate care nu va putea fi blocata vreodata, desi ea nu este chiar atat de periculoasa. In clipul video de mai sus aveti prezentata intreaga procedura, iar pentru ca o persoana sa va poata accesa terminalul cu Touch ID, ea trebuie sa va fure atat dispozitivul, cat si un mulaj al amprentei.

  Din moment ce indeplinirea acestor conditii este extrem de dificila, daca persoana respectiva nu este vreun agent secret, demonstratiile de acest gen nu au vreun rost.