iPhone 6 Plus si performantele – experienta mea

  In cursul zilei de ieri au aparut numeroase benchmark-uri in care iPhone 6 Plus domina competitorii Android in aproape toate testele, cele privind procesorul demonstrand ca el este mai rapid in aproape orice task. In viata reala diferenta in performante intre iPhone 5S, iPhone 6 si iPhone 6 Plus este insesizabila in majoritatea task-urilor, insa exista anumite situatii cand rezolutia 1080p a iPhone 6 Plus isi face simtita prezenta si “cere” mai multa putere de procesare.

iPhone 6 Plus performante

  Din pacate unele jocuri, care necesita resurse serioase pentru a functiona corect, au un framerate scazut si se blocheaza usor in timpul incarcarii sau a afisarii filmelor de prezentare, chiar daca ele nu sunt actualizate pentru noua rezolutie a iPhone 6 Plus. Probleme similare exista uneori si la scroll in Homescreen sau in incarcarea unei pagini cu multe imagini de rezolutie inalta, iar acest lucru nu se intampla in mod normal pe iPhone 5S in aceleasi conditii.

  In cazul navigarii pe internet nu exista probleme diferite fata de cele intalnite in cazul iPhone 5S, iar daca deschideti mai mult de 5 – 6 pagini web cu foarte mult continut in ele, s-ar putea sa intampinati unele agatari in folosirea Safari. Ca sa fiu sincer ma asteptam ca iPhone 6 Plus sa nu functioneze 100% fluent pe rezolutie 1080p cu un procesor marginal mai bun decat A7, avand in vedere ca nici iPad Air nu functioneaza 100% fluent.

  Desigur ca acest lucru nu este normal, insa aici puteti face fiecare alegerea daca veti cumpara un iPhone 6 sau un iPhone 6 Plus, primul terminal descurcandu-se mult mai bine. As vrea sa spun ca problemele acestea au la baza modul in care functioneaza iOS 8 si ca ele pot fi rezolvate printr-un update, insa acest lucru este greu de crezut.