iPhone 6 si iPhone 6 Plus SUA – decodate si functionale in Romania ?

  Avand in vedere ca PRET iPhone 6 si iPhone 6 Plus SUA este mai mic decat PRET iPhone 6 si iPhone 6 Plus Romania, multi dintre voi s-au intrebat daca pot cumpara un terminal din SUA pentru a il utiliza in Romania. V-am vorbit deja intr-un articol dedicat despre compatibilitatea 4G LTE iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Romania, insa din cauza numarului foarte mare de intrebari primite in ultima perioada ma vad nevoit sa fac un articol separat pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus SUA.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus SUA decodat in Apple Store

  In Apple Store SUA compania Apple vinde iPhone 6 T-Mobile si iPhone 6 Plus T-Mobile la pret intreg si multi dintre voi v-ati intrebat daca aceste terminale sunt decodate sau nu. Marcajul este nou pentru compania Apple si din experienta mea de acum 2 ani de zile, orice iPhone vandut de catre Apple la pret intreg in Apple Store este decodat daca este activat cu o cartela a unui operator din afara SUA.

  In aceasta idee, iPhone 6 T-Mobile si iPhone 6 Plus T-Mobile sunt decodate, cel mai probabil, iar activarea lor cu o cartela romaneasca ar trebui sa va permita sa le utilizati fara probleme. Desigur ca acest lucru il puteti confirma inclusiv cu unul dintre angajatii Apple, insa in ultimii ani toate terminalele iPhone vandute de catre Apple la pret intreg au fost decodate, singura situatie in care ele se codau era prin utilizarea unei cartele din SUA pentru activare. Desigur ca la un restore si activarea cu o cartela straina terminalele deveneau decodate, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus SUA compatibilitate retele Romania

  Trecand acum la compatibilitate, iPhone 6 si iPhone 6 Plus SUA functioneaza in Romania in retelele 3G fara nicio problema, retelele suportate de catre terminale fiind utilizate de operatorii nostri. In ceea ce priveste compatibilitatea iPhone 6 si iPhone 6 Plus SUA cu retele 4G in Romania, pot sa va confirm ca modelul A1586 al iPhone 6 se conecteaza la ele, acelasi model fiind vandut si in Europa impreuna cu modelul A1524 al iPhone 6 Plus.

  Problema este ca aceste modele sunt vandute doar de catre trei operatori din SUA si iPhone 6 T-Mobile si iPhone 6 Plus T-Mobile  ar putea fi modele diferite. Chiar si asa, in lista celor de la Apple, ambele tipuri de iPhone 6 si iPhone 6 Plus suporta aceleasi tipuri de frecvente 4G, cele importante pentru Romania fiind incluse printre ele.

  Daca aveti alte intrebari, le puteti mentiona in comentarii.