Samsung admite ca lansarea Samsung Galaxy Note 4 a fost avansata din cauza succesului iPhone 6 si iPhone 6 Plus

  Ieri v-am spus ca Samsung a grabit lansarea Samsung Galaxy Note 4 din cauza succesului neasteptat al iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar desi atunci informatia era doar un zvon, iata ca acum ea este confirmata de catre un reprezentant al companiei. Acesta sustine ca lansarea celor doua terminale a pus compania coreeana intr-o pozitie dificila, iar sub presiunea succesului Apple a luat decizia de a lansa produsul propriu mai repede decat era initial programat.

The positive reaction from consumers to those two Apple devices prompted us to launch the Note 4 earlier than previously scheduled. Samsung will be aggressive in promoting the Note 4 as it’s true that we are being challenged and pressured amid a difficult situation. Samsung aims to ship 15 million Note 4s in the first 30 days after the product launches, which is very ambitious given the challenging situation.

  Mai mult decat atat, compania Samsung a decis sa aplice un pret mai mic pentru Samsung Galaxy Note 4 decat se stabilise initial, astfel ca terminalul va costa aproximativ 920$, cu 100$ mai putin decat Samsung Galaxy Note 3. Actiunile celor de la Samsung denota disperarea companiei de a aduce rapid pe piata un competitor pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa istoria a dovedit ca eforturile sale rar au avut un impact major asupra vanzarilor produselor Apple, iar anul acesta convingerea utilizatorilor sa nu cumpere cele doua terminale va fi cu atat mai grea.

15 COMENTARII

  1. Pai 920 de dolari la harware de top (care de fapt nu va avea egal in acest an) comparat cu un hardware care e cu 2 ani in urma insa cu probabil 250 de dolari in plus (pt varianta de 16 gb). Logica ar trebui sa mearga spre Note 4. Plus ca arata zi bine – nu prea mai merge faza cu plastic.

  2. @ric: Stiu ca esti fan Android, dar chiar asa ? :))) Adica aia care dau 800$ pe un iPhone 6 PLus sunt prosti, dar aia care dau 920$ sunt bo$$i ? Chiar asa? :))) E o bunata de plastic vanduta la suprapret cu hardware care are software special pentru benchmark-uri numai in ideea de a pacali “credulii”.

  3. Numai digitizerul activ al Note 4 , face diferenta de pret , iar un Note a fost totdeauna peste iPhone la hardware . Sa nu mai vorbim ce poti face cu el, Apple poate doar sa viseze .

  4. Imi convine sa stau in “ecosistem ul” Apple.Imi plac produsele lor.Am 3-4 aplicatii cu stiri despre produsele Apple si ce nu inteleg(e generala problema) este de ce, ca posesor de Samsung sau htc sau orice altceva, trebuie sa apari pe site-urile dedicate Apple si sa incepi sa ne explici despre superioritatea S4 sau Note 3 sau M8.Imi pare ilogic.Doar daca la mijloc e putina invidie?

  5. @zaone, eu sunt fan Apple, dar hai sa fimi putini realisti. Eu nu am auzit pana acum de nici un telefon care ruleaza Android sa se indoaie in buzunar ca iPhone 6 si nici de Android sa aiba atatea probleme ca ios 8.

  6. zaone tu vorbesti de marketing? bucata aia de plastic de note 4 arata mai bine decat iphone6 , 6plus e mai compact desi are ecran mai mare are o gramada de functii utile si inutile ce este drept… are multitasking real ecran mai bun si bla bla… La apple e marketing se cumpara pentru ca este cool,stau prostii la coada ca sa cumpere iphone… nu conteaza ca sistemu de operare este la fel de ani de zile… nu … zaone ca se vezi cat marketing este la apple vezi marimea perfecta 3.5″ apoi 4″ pe motiv ca se poate folosii cu o singura mana, apoi aia cu ochiul uman nu percepe mai multi pixeli decat au ei normal… da ciudat este ca pe iphone6plus avem rezolutie full hd cu densitate mai mare de pixeli decat era pe iphone-urile vechi…
    Marius de ce ar trebui sa intre doar fanii apple care sa pupe in fund apple? este un site … este absolut normal atata timp cat se scriu articole si despre alte companii decat apple sa fie si cititori care au pareri diferite… atata timp cat le argumenteaza si se poarta o conversatie decenta nu vad de ce ar fi asta o problema

  7. @zaone exact ,dai 920 de dolari pe o bucata de plastic mai rezistenta decat bucata de fier(aluminiu) care este de cea mai proasta calitate ,dovada fiind ca se indoaie….920 de dolari cu hardware care va fi ok si peste 4 ani nu ca la iphone cand cu fiecare ios nou ingreuneaza telefonul cand pe android totul se imbunatateste si pe ios totul se duce ,si din cate am vazut ios nu mai este un sistem de operare stabil dovada fiind numarul de plangeri de pe toate forumurile si inclusiv pe acesta ,si sa vedem pe un terminal de 920 de dolari cu android pe el crezi ca iti va da crash vreo aplicatie? ,iti zic eu :NU! ,daca zici ca da macar da dovada…@Marius:intra pe site-urile android sa vezi cati fani apple sunt pe acolo.

  8. Zaone da intr-adevar sunt fan Android (si da detinator de Samsung) insa am avut ocazia sa aleg de multe ori si de fiecare data am aleas un produs care sa ma limitze cat mai putin dpdv tehnologic. Nu vreau sa jignesc pe nimeni insa sincer consider ca de fapt e chiar invers – Iphonul e un produs supra apreciat (ma mai uit si eu la preturi si nicaieri nu am vazut I6+ la doar 800 $ – pe situri vad ca incepe de la 4000 de lei = aprox 1200 $. Nu ca Sammy ar fi ieftin insa cand dau atatia bani pe un tel chiar ma astet la tot ce e mai bun-nou in matere de hardware si de ce nu chiar si software – de la note 3 incoace nici nu se mai poate vb de lag sau alte blocaje, androidul a crescut mult. Plastic sau metal ma lasa rece ma intereseaza ce e sub capota. Insa nu cred ca metalul poate urca atat de mult pretul unui telefon. Acestea sunt date de pretul componentelor – ecran, procesor cipuri senzori, etc. Materialul la exterior cred ca vine pe locu 23 in BOM. Iar celor care se leaga ca ce cauta altii pe acest site dc nu sunt pro apple le urez mullt sanatate. Fiecare are dreptul la exprimare, si noi generam trafic-crestem interesul ba chiar mai mult de la astfel de discutii pot veni sugestii care mai devreme sau mai tirziu vor fi ascultate si luate in seama de catre producatori si asa toata lumea castiga. Idea e sa prezinti argumente (civilizat) si nu ca atunci cand nu ai replica sa spui – ce cautati aici. Toate cele bune tuturor.

  9. Am si eu o intrebare.Vad multe comentarii despre rezolutie la ecrane de 4;4,7;5,5 samd toate cu destui pixeli cat sa nu-i vezi cu ochiul liber.Unii zic ca full HD,la astfel de ecrane e ceva mult mai bun decat retina display,dar la TV nu conteaza?cat ar trebui sa fie rezolutia?Oare imaginea n-ar fi mai clara,daca nu s-ar vedea pixelii,cum se vad chiar si la 4k?oare ar trebui sa fie mult mai mare la diagonalele mari de 138,127,117 cm fata de cele de doar 54,61 ,82?

  10. ric: am numele special pt afirmatia ” de la note 3 incoace nici nu se mai poate vb de lag sau alte blocaje “. si am de zis doar atat: AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

    bo$$.. am vazut nexus 5(android stock, nu touchwiz si shituri) sau lg g3 blocandu-se in veselie.. si sincer nexusu si lg g3u se pisa pe note 3, din toate punctele de vedere.. apai mai permite-mi sa mai ma exprim odata la afirmatia ta: AHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAAHHHAHAAHAHAHAHHAHA!

  11. Pretul de 920$ se explica prin costul productiei unui telefon piesa cu piesa. Ecranul si toti senzorii si toata partea hardware costa. Daca Iphone ar avea ce gasim pe un Note 4,pretul acestuia s-ar invartii undeva pe la 1500$.Apple pt 3$ cat costa 16gb de memorie cer 100$,iar profitul lor este de 2 ori pretul telefonului si macar daca ar oferii ceva utilizatorilor,nu doar sa profite de naivitatea si de nebunia asta cu “”Sunt fan Apple,imi cumpar ultimul model pt ca Iphone.
    Sa nu uitam articolele unde sa zvonea ca pretul unui Iphone va creste din cauza ca ar urma sa implementeze un ecran de safir.

  12. Ce conversații constructive pe aici… “Android nu da crash” “pe android totul se îmbunătățeste” “iOS nu inovează , e același sistem de ani de zile” :))))

    Băieți, am in casa un iPhone 5 un iPad air (ale mele) un galaxy s4 , un galaxy s4 mini, un Sony Xperia z1 o tableta htc si una samsung galaxy Tab 2 ( ale familiei) ceea ce încerc sa va spun e ca am devenit “expert” in android… Nu exagerez când spun ca cel puțin odată la doua saptamâni trebuie sa mă ocup de câte unu din ele.. ( cele ce folosesc android… Ca ale mele merg perfect fara absolut nici o problema)
    Restart general, reinstalarea tuturor aplicațiilor .. ETC!

    Când samsung o sa-si facă singura sistemul de operare, si o să-l adapteze special pentru telefoanele lor o sa îmi para ceva interesant, asa mi se pare o porcărie … E ca si cum ai pune intr-un Ferrari ulei de mâncat in loc de carburant! :))

    iOS inovează, încearcă de toate, e normal sa aibe buguri, in schimb android , indiferent de telefon si versiune știe doar ”
    sorry the process com.android.phone has stopped unexpectedly. please try again”

    PS: știu ca telefoanele amintite mai in sus sunt vechi sau mai știu eu cum… Dar ar trebui sa aibe aceleași performante bune având in vedere ca voi vreți sa va luați telefoane care vor avea hardware pentru următori 4 ani! :)) asa se spunea si de s3 si s4, ca la hardware sunt mult peste competitoarele lor de la vremea respectiva!
    Uite ca defapt sunt varza!