iPhone 6 si iPhone 6 Plus – diferenta dintre costurile de productie

  Ieri v-am spus care sunt costurile componentelor si costurile totale de fabricatie pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar astazi revenim putin asupra acestui aspect al celor doua terminale. In baza calculelor facute in cursul zilei de ieri, iPhone 6 are un cost de productie cuprins intre 200$ si 247$ in functie de model, in timp ce iPhone 6 Plus are un cost de productie de 216$ si 263$ in functie de modelul fabricat pentru cei din Cupertino.

  Practic vorbim despre o diferenta de 15.50$ intre costurile de productie ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, jumatate din aceasta suma fiind data de catre ecranul mai mare al celui din urma terminal. Desi diferenta intre costurile de productie este mica, Apple aplica o diferenta de nu mai putin de 100$ intre cele doua modele, deci castiga 84.50$, peste diferenta data de pretul normal de vanzare, la fiecare iPhone 6 Plus cumparat de catre un utilizator, indiferent despre ce model vorbim.

  Costurile de productie si cele ale componentelor sunt, desigur, estimate de catre analistii americani, acestia nestiind ce acorduri are Apple incheiate cu partenerii sai si de ce tip de reduceri beneficiaza.

Articolul precedentCEO-ul Blackberry ironizeaza problema indoirii iPhone 6 Plus
Articolul următoriPhone 6 Plus Flex (comic)
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.